RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam "NEFES DARLIĞI ŞİKAYETİNİZ VARSA VAKİT KAYBETMEYİN”

"NEFES DARLIĞI ŞİKAYETİNİZ VARSA VAKİT KAYBETMEYİN”

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği ve Türk Kardiyoloji Derneği Pulmoner Vasküler ve Erişkin Doğumsal Kalp Hastalıkları Çalışma Grubu birlikteliğinde akciğer tansiyonu olarak bilinen Pulmoner Arteryel Hipertansiyon (PAH) konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

· 3 dk okuma · Süper A. · 952 okunma
0Yorumlar
"NEFES DARLIĞI ŞİKAYETİNİZ VARSA VAKİT KAYBETMEYİN”

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Biçer hastane konferans salonunda düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada; PAH’ın erken tedaviye başlandığında yüz güldürücü sonuçlar verdiğini hatırlatarak takip ettikleri olgularla ilgili bir sunum yaptı. Türk Kardiyoloji Derneği Pulmoner Vasküler ve Erişkin Doğumsal Kalp Hastalıkları Çalışma Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ergün Barış Kaya yaptığı konuşmasında, pulmoner hipertansiyon tanısında altın standart yöntem olan sağ kalp kateterizasyonu hakkında bilgi verdi.

"NEFES DARLIĞI ŞİKAYETİNİZ VARSA VAKİT KAYBETMEYİN”
Kalp ve akciğer bağlantı damarlarındaki artan basınç ve çeşitli nedenlerle akciğerdeki küçük arterlerdeki tıkanıklıktan kaynaklanan değişikliklerin tedavi edilmezse ölüm veya kalp yetmezliğiyle sonuçlanabileceğini belirten Prof. Dr. Asuman Biçer; şu uyarıları gündeme getirdi:
“Pulmoner hipertansiyon kronik bir hastalık olup, günlük yaşamı sınırlamakta, hastalar yaşam kalitesini azaltan birçok semptomla karşı karşıya kalmaktadır. Hastalar genellikle başlangıçta nefes darlığı, halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma gibi semptomlar deneyimlerken geç dönemlerde ödem veya bayılma görülebilmektedir. Hastalar nefes darlığına çözüm aramak için doktor doktor gezmekte ve istenilen tedaviyi alamamaktadırlar. Tedaviye ne kadar erken başlanırsa sonuç o kadar yüz güldürücü olabilmektedir. Bu nedenle belirtilen şikayetleri olan hastaların mutlaka Kardiyolojik değerlendirilerek tedavilerininim başlanılması gerekir.”


Prof. Dr. Asuman Biçer ayrıca kliniklerinin, nadir görülen hastalıklardan olan akciğerlerdeki damarları ve kalbin sağ tarafındaki odacıkları etkileyen akciğer yüksek tansiyon hastalarının tanı, tedavi ve takiplerinin yapıldığı Şanlıurfa ilinde tek referans merkez olma özelliği gösterdiğini ve tüm hastalarımızın gönül rahatlığıyla Harran Üniversitesi Hastanesini tercih edebileceklerini ifade etti. “Hastalarımızın il dışına gitme ihtiyacı duymadan, Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde tanı, tedavi ve takiplerinin yapılması Şanlıurfa İlimiz adına büyük bir kazanımdır. Hastaların sağ kalp kateterlerinin yapılması konusunda emekleri olan başta Girişimsel Kardiyoloji Ekip sorumlusu Doç. Dr. Zülkif Tanrıverdi olmak üzere, Dr. Öğr. Üyesi Halil Fedai, Dr. Öğr. Üyesi Kenan Toprak hocalarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"NEFES DARLIĞI ŞİKAYETİNİZ VARSA VAKİT KAYBETMEYİN”
Prof. Dr. Biçer; hastanemizin bugünlere gelmesinde katkıları olan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Dekanımız Prof. Dr. Feridun Akkafa, Başhekimimiz Doç. Dr. İdris Kırhan ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ’a teşekkür etti.

URFA HABER



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

6 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

1 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

1 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

1 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce

Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...

2 gün önce

Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...

2 gün önce

İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.

2 gün önce