RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam MEMUR-SEN'DEN ŞANLIURFA'DA "FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ"

MEMUR-SEN'DEN ŞANLIURFA'DA "FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ"

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından Filistin’e Destek Platformu’nun çatısı altında düzenlenen “Filistin’e Özgürlük Yürüyüşleri”nin ikincisi Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.

· 5 dk okuma · Süper A. · 803 okunma
MEMUR-SEN'DEN ŞANLIURFA'DA "FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ"

İsrail güçlerinin, ABD, desteğiyle Gazze’de gerçekleştirdiği olaylara ses yükseltmek ve Filistinli insanların yanında olmak amacıyla Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde 1 Aralık’ta Sakarya’da başlayan Filistin’e Destek Yürüyüşleri’nin ikincisi Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Ali Şelli Parkı’nda bir araya gelen binlerce Şanlıurfalı ve platform gönüllüleri, kortej eşliğinde bayraklarla, marşlarla, sloganlarla Rabia Meydanı’na yürüdü.

Rabia meydanında bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı ve Filistin’e Destek Platformu Sözcüsü Ali Yalçın, Gazze’nin bir haysiyet meselesi olduğunu vurgulayarak, “Gazze’de tarihin en korkunç soykırımı yaşanıyor. 17 binden fazla kardeşimiz şehit edildi. 7 binden fazla çocuğumuz Bebeğimiz 5 bin kadın 46 bin yaralımız var ve tedavi edilemiyor. Hastanelerimiz, ambulanslarımız, okullarımız, camilerimiz yerle bir edildi. Hastanelerdeki bebeklerimizi, Sokakta oynayan çocuklarımızı öldürüyorlar. Filistinli çocukları öldürmeye ‘Gazze'de çim biçiyoruz’ diyorlar! Bunlar Meleklerin lanet okuduğu, şeytanların alkışladığı alçaklardır” dedi.MEMUR-SEN'DEN ŞANLIURFA'DA "FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ"

Gazze’nin geleceği Türkiye’nin geleceğidir
Emperyalistlerin korkunç bir küresel plan dâhilinde hareket ettiklerini ve Gazze’de soykırım ittifakı kurduklarını söyleyen Yalçın, “Arzı-ı Mev’ud için çalışıyorlar. Bazı nasipsizler de çıkmış hala “Gazze’den bize ne” diyor. Bunu diyenler ya haindir ya da cahil! Arz-ı mev’ud’a göre Kudüs’ten sonra alınması gereken ilk şehir Urfa’ymış, bak hele! Kudüs’ü aldılar, Hedeflerinde Urfa var. İşte bu yüzden diyoruz ki Kudüs’ün geleceği İstanbul’un geleceğidir. Gazze’nin geleceği Türkiye’nin geleceğidir” şeklinde konuştu.

“Gazze insanlığın haysiyet sınavıdır”
Yalçın, dünyanın 7 Ekim’den beri büyük bir uyanış ve diriliş yaşadığını; milyonlarca insanın meydanlardan Filistin’e özgürlük diyerek küresel intifadayı büyüttüğünü söyledi.


Kudüs özgür oluncaya, Hanzala yüzünü dönünceye kadar her ilden, her meydandan zulme karşı haykırmaya devam edeceklerine işaret eden Yalçın, Almazsak ölmeyiz ama alırsak ölecekler diyerek, boykota devam edeceğiz! Zulmü haykıracağız, hakkı haykıracağız, hakikati haykıracağız! Bugün Gazze, insanlığın haysiyet sınavıdır, adamlık sınavıdır” dedi.

Konuşmasında İslam ülkelerine seslenen Yalçın, “İsrail denen gasp çetesiyle, terör örgütüyle ilişkinizi kesin! Dik durun! Tehditlere şantajlara boyun eğmeyin. Reelpolitiğe aldanmayın! Çocuklarımızın katledilmesini durdurmak sizin elinizde. Bilin ki hiç bir reel politik, hiçbir ulusal çıkar Gazzeli bir çocuğun hayatından daha kıymetli değildir” diye konuştu.


BM binalarına sığınan insanların dahi vahşice katledildiklerini söyleyen Yalçın, “Yarın 10 Aralık İnsan Hakları Günü ama şu anda tarihin en vahşi insanlık suçu işleniyor. Ama BM ve tüm uluslararası toplum üç maymunu oynuyor. Taşları bağlayıp, köpekleri salmış, vahşeti izliyorlar. Buradan açıkça söylüyorum: Gazze’de yüzyılın soykırımı işleniyor And olsun soykırımı da soykırımcıları da unutmayacağız, unutturmayacağız. Çocuklarımızın katilleri döktükleri kanda boğulmadıkça bu hesabı kapatmayacağız! Siyonist çete, Filistin’den defolmadıkça durmayacağız! Şanlıurfa’dan Gazze’ye, Kudüs’e, Aksa’ya bin selam olsun. Kahrolsun Siyonizm, kahrolsun Emperyalizm, yaşasın özgür Kudüs, yaşasın nehirden denize özgür Filistin” diyerek sözlerini noktaladı.

MEMUR-SEN'DEN ŞANLIURFA'DA "FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ"
“Siyonizm tüm dünya için büyük bir tehdit”
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun ise Siyonizmin tüm dünya için büyük bir tehlike arz ettiğini söylediği konuşmasında, tüm dünyanın. Gazze’deki insanların metaneti ve haklı duruşu tüm dünya haklarını derinden etkilediğini ifade etti. Filistin’de yaşanan zulmün dünyanın dört bir tarafında bir uyanışa vesile olduğunu söyleyen Argun, herkesin Siyonizmin tüm dünya için ne kadar tehlikeli olduğunun farkında vardığını dile getirdi.
Şanlıurfa Büyük Filistin Yürüyüşü, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun’un savaş, çatışma, yoksulluk ve zulüm altındaki mazlumlar için ettiği duayla sona erdi.

Yürüyüşe, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, Memur-Sen genel başkan yardımcıları, Konfederasyon bünyesindeki sendikaların genel başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı.

İHA



Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

9 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

1 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

1 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

1 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce

Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...

2 gün önce

Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...

2 gün önce

İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.

2 gün önce