'Kızılay kayyum kararına itiraz edecek'
Türkiye Kızılay Derneği, yerel mahkemenin verdiği kayyum eliyle olağanüstü genel kurula götürülme kararına üst mahkemeler nezdinde itiraz edeceklerini bildirdi.
Türkiye Kızılay Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesinin 2017/1906 Esas numaralı başvuru hakkında verdiği karar üzerine bilgilendirme yapılması zorunluluğu doğduğu belirtildi.
Kızılayın, milletin bağışları ve gönüllü desteği ile 150 yıldır dünyanın dört bir yanında tüm ihtiyaç sahiplerinin kara gün dostu olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Kızılay gerek doğal gerekse insan kaynaklı tüm afetlerde devletinin en büyük yardımcı kuruluşu olmuştur." ifadesine yer verildi.
Mahkemeye, "Kızılay olağanüstü kongreye götürülsün" başvurusu yapanların, Kızılayın temel ilkesi olan başlıkları ihlal ettiğini, "birbirinden farklı grupların kişisel husumetle bir araya gelmesinden oluştuğu"na işaret edilen açıklamada, Kızılay yönetiminin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan çalışmalarla FETÖ ile ilişkisi tespit edilen bir kısım şube başkanlarını görevden aldığı, bazı şubeleri kapattığı ve yeni heyetlerle yeniden milletinin hizmetine sunduğu hatırlatıldı.
15 Temmuz sürecinde milletin yanında olması ve milletinin geleceğine sahip çıkma yükümlülüğünü taşıması gerekirken, alanlara çıkmayan, milletin yanında yer almayan kimi şubelerin de aynı akıbeti yaşadığına dikkat çekilen açıklamada, Kızılayın milletinden emanet aldığı bağışları hakkıyla yerine ulaştırmayan, daha fazla insana ulaşmak için hiçbir faaliyet içinde yer almayan şubelerin de kapatıldığının altı çizildi.
"Kızılayın faaliyetleri kesintiye uğramadan devam edecek"Kızılay Teftiş Kurulunun yaptığı incelemelerde "emanete ihanet" ettiği belirlenen şubelerde de benzer şekilde görevden el çektirildiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Kızılayın yürütmüş olduğu 'Daha etkin bir Kızılay için' yeniden yapılanma sürecinde nüfus-faaliyet eksenli değerlendirme sonucunda da bazı şube başkanlarıyla yolların ayrılması kararı verilmiştir. Yukarıda bahsedilen kapatma nedenleri farklı olmakla birlikte, kapatılan bu şubelerin eski başkan ve delegeleri Kızılaya başvurarak olağanüstü kongre toplanmasını talep etmiş, Kızılay Yönetim Kurulu ise bu kararı yerinde görmeyerek ve hukuken gerekli şartların yerine getirilmediğini belirterek reddetmiştir. Adı geçen grup daha sonra aynı taleple mahkemeye başvurmuş, Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi ise bu talebi yerinde görerek, Kızılayın İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sırakaya tarafından olağanüstü kongreye götürülmesine hükmetmiştir."
Söz konusu yerel mahkeme kararının kesin olmayıp, gerekçeli kararın yazılması ve Türkiye Kızılay Derneğine tebliğ edilmesinden itibaren 2 hafta içinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yolunun açık olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Türkiye Kızılay Derneği hukuki açıdan bir temele dayanmayan iş bu talep ve karara karşı Ankara Bölge Adliye Mahkemesine başvuruda bulunacaktır. Milletimiz ve tüm mazlumlar müsterih olsun, Kızılayın faaliyetleri kesintiye uğramadan devam edecek. Kızılay, yerel mahkemenin verdiği kayyum eliyle olağanüstü genel kurula götürülme kararına üst mahkemeler nezdinde itiraz edecektir. 150 yıldır mazlumların umudu olan Kızılay, fahri başkanı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki insani yardım yürüyüşüne, 'Güçlü Türkiye'nin güçlü Kızılay'ı' şiarıyla devam edecektir. Dünyanın tüm mazlumlarına karşı bu bizim yükümlülüğümüzdür."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Sürücü’den Halk TV’ye kayyum atanmasına ilişkin...
Yeni Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bozan Sürücü, Halk TV’ye kayyum atanmasına ilişkin düzenlediği...
Şanlıurfaspor’dan kayyum talebiyle ilgili flaş açıklama!
Şanlıurfaspor Kulübü, mevcut yönetime yönelik kayyum atanması talebiyle ilgili kamuoyuna...
Şanlıurfaspor kayyum davasında karar açıklandı!
Şanlıurfaspor’un geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu’nun iptali ve...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüİHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...
Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...
Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...
Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...
Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı
Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.
Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...
Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...
YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...
Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...
İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.





