Kentsel dönüşüm ve gelişim için yetki verildi
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis toplantısının 1. oturumu Başkanvekili Ahmet Kaytan Başkanlığında yapıldı. İmar ve Gündem maddelerinin görüşüldüğü Meclis toplantısında Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesi için yetki verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis toplantısının 1. oturumu Başkanvekili Ahmet Kaytan Başkanlığında yapıldı.
İmar ve Gündem maddelerinin görüşüldüğü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 1. oturumunda, Eyyübiye İlçesi Karakoyun ve Direkli Mahalleleri sınırları içerisinde kalan 6,75 hektar alan, Haliliye ilçesi Paşabağı Mahallesi sınırları içerisinde kalan 5,75 hektar alan ve Karaköprü ilçesi Alibaba mahallesi sınırları içerisinde kalan 7,21 hektar alan üzerinde kentsel dönüşüm ve gelişim için yetki verildi.
Aralık Ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda önemli kararların alındığını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan, ‘’Bu gün Aralık ayı Büyükşehir meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Gündemimizi oluşturduk. Bir hafta boyunca Şanlıurfa’mızın, ülkemizin ve insanlığın, vatandaşlarımızın yararına olacak olan kararlara imza atmış olacağız. Bu gün Emlak İstimlak Dairesi Kentsel Dönüşüm ve Yeni Yerleşim Şube Müdürlüğümüze bir yetki verdik. Bu yetki çok önemli, yıllardır Şanlıurfa’mızın bir yerde yaşam alanları açısından baktığımızda sorunlu olan bölgelerle ilgili çalışma başlatıyoruz. Eyyübiye ilçemizin Karakoyun ve Direkli mahalleleri sınırları içerisinde bulunan alanla ilgili, Haliliye İlçesimizin Paşabağı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alan ve Karaköprü İlçesi Alibaba Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanla ilgili kentsel gelişim ve dönüşüm alanı ilan edilmesi ve oradaki çarpık yapılaşmanın bir an önce berteraf edilmesi ve alt yapı çalışmaları için arkadaşlarımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve encümen üyesi arkadaşlarımıza yetki vermiş olduk. Bir an önce burada çalışmaların bitirilerek oradaki kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için meclisimiz bir imza atmış oldu. Hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Feci şekilde can verdi! Ekskavatör ile malzemeler...
Bursa’da geri dönüşüm tesisinde ekskavatör ile geri dönüşüm malzemeleri arasında sıkışan iş yeri...
Eyyübiye'de yetki karmaşası: Temiz su günlerdir sokağa...
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde meydana gelen arıza nedeniyle temiz su sokağa akarken,...
Geri dönüşüm fabrikası alevlere teslim oldu!
Bolu'da geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın büyüyerek tüm tesisi sardı.
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüHGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem
Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...
Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...
MSB acı haberi duyurdu!
Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...
İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...
Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...
Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...
Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...
Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı
Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.
Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...






