RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam Kaçak avcılar hem sahada hem de sosyal medyada takip altında

Kaçak avcılar hem sahada hem de sosyal medyada takip altında

Doğa Koruma ve Milli Parklar, yaban hayatı, av hayvanları ve biyoçeşitliliğin korunması için hem sahada hem de sanal dünyada kaçak avcıların izini sürüyor.

· 3 dk okuma · Süper A. · 1.9K okunma
0Yorumlar
Kaçak avcılar hem sahada hem de sosyal medyada takip altında

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, yaban hayatı, av hayvanları ve biyoçeşitliliğin korunması, sürdürülebilir olması için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Yaban hayvanlarının korunması kadar, üretimi, tedavisi ve rehabilitasyonu da müdürlüğün önemli görevleri arasında yer alıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'un yanı sıra Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de satışı ve bakımı yasak olan hayvanları elinde bulunduran ve satan kişilerin izini sürüyor.

Hayvan satan kişilerle alıcı gibi pazarlık yaparak kaçak avcıların kimliğini belirleyen ekipler, bu kişilerin peşine düşüyor. Denetleme timi, bir yandan sahada, diğer yandan sanal alemlerde avcıları yakından takip ediyor. Usulsüz avlanan ve bunların fotoğraf ve videolarını paylaşan avcılara cezai işlem uygulanıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürü Resul Doğan, AA muhabirine, İstanbul'da biyoçeşitlilik alanında 4 bin 700'e yakın tür tespit edildiğini, bunlardan 937'sini hayvan türlerinin oluşturduğunu söyledi.

İstanbul'da 25 bin, bölgesinde ise toplam 58 bin civarında kayıtlı avcı bulunduğunu dile getiren Doğan, bölge müdürlüğü olarak 2018-2019 av sezonunda 13 bin 500 civarında avcıyı kontrol ettiklerini, bunlardan 528'ine kurallara uymadıkları gerekçesiyle cezai işlem yapıldığını vurguladı.

"Hem sahada hem de sanal alemde takipteyiz"

Doğan, avcıların denetimini aralıksız sürdürdüklerini, ayrıca bütün ihbarları değerlendirdiklerini ifade etti.

"Sahada avcıları denetleme görevinde bulunan ekiplerimiz var. Bunun haricinde sosyal medya üzerinden yine kaçak avcılıkla mücadele amaçlı birimimiz var. Sosyal medyalarda gerekli araştırma ve taramalar yapılarak, usulsüz av yapan veya avı yasak olan türlerle ilgili herhangi bir yayına rastladığımızda kimlik tespiti üzerinden yasal işlemleri yaparak gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz." diyen Doğan, kimlik tespiti ve uygulamaların güvenlik güçleri ile ortaklaşa yapıldığını anlattı.

Sosyal medya platformlarında tespit edilen görselin başka bir şehirde olması durumunda ilgili bölge müdürlüğüne bilgi verildiğinin altını çizen Doğan, "Hem sahada, hem sosyal platformlarda yaban hayatın korunması için takipteyiz." dedi.

Doğan, şöyle devam etti:

"Uluslararası bir sorumluluğumuz var. Nesli tehlike altında olan türlerin canlı veya bunlardan elde edilmiş ürünlerin ticaretinin takibi, kontrolü ve işlemlerini biz yapıyoruz. Bu konuda Gümrük Bakanlığı ve emniyet ile istişare halindeyiz. Bununla ilgili de sincap, yılan satışı, buna benzer satışları da sosyal medya üzerinden ya da ihbarla değerlendirerek gerekli yasal işlemleri yaparak hayvanlara el koyuyoruz. Bir kısmı geldiği ülkelere iade ediliyor, bir kısmı da bizim kontrolümüz altındaki hayvanat bahçelerinde yaşamlarına devam ediyor."

Ağır kış koşullarında yaban hayatın korunması için yem desteği sunduklarını aktaran Doğan, yaban hayatını desteklemek amacıyla bölgesel olarak 6 bin 500 civarında yaralı hayvanı tedavi ettirdiklerini, bunların 3 bin 500'ünün doğaya gönderildiğini, bir kısmının da hayvanat bahçelerine teslim edildiğini sözlerine ekledi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

8 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

1 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

1 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

1 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce

Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...

2 gün önce

Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...

2 gün önce

İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.

2 gün önce