RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam "İyi İşler Dükkan", Morhipo.com'da açıldı

"İyi İşler Dükkan", Morhipo.com'da açıldı

"İyi İşler: Perakendede Kadın Girişimileri Güçlendirme Programı"na katılan girişimci kadınların ürünleri e-ticaret sitesi Morhipo.com'da açılan "İyi İşler Dükkan"da satışa çıktı Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner: "İyi İşler Dükkan ile kadın girişimcilerin en önemli ihtiyacı olan pazara erişim konusunda onlara destek olurken, İyi İşler üreten kadın girişimciler de Boyner Grup ve Morhipo.com'a büyük değer katıyor" "Ekonomimizin kalitesinin artması, büyümesi ve refahın tabana yayılması için kadınların ekonomiye katılımı şart"

· 4 dk okuma · Süper A. · 1.2K okunma
"İyi İşler Dükkan", Morhipo.com'da açıldı

Boyner Grup ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle perakendede kadın girişimcileri güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen "İyi İşler" programı kapsamında girişimci kadınların ürünleri artık Morhipo.com'da açılan "İyi İşler Dükkan"da sunuluyor.

"İyi İşler: Perakendede Kadın Girişimileri Güçlendirme Programı"na katılan girişimci kadınların ürünleri e-ticaret sitesi Morhipo.com'da açılan "İyi İşler Dükkan'da satışa çıktı.

"İyi İşler Dükkan"da tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta, aksesuar, ev ve mutfak tekstili gibi alanlarda faaliyet gösteren ve "İyi İşler"e katılan 24 kadın işletmecinin binlerce ürünü Morhipo.com müşterilerinin beğenisine sunuldu.

Programın tanıtım toplantısında konuşan Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, şunları kaydetti:

"'İyi İş; Boyner Grup olarak geçmişten beri iş yapma felsefemizi tanımlıyor ve değerlerimizi temsil ediyor. Artık müşterilerimiz de aldıkları ürünün hikayesini, iyi ve adil koşullarda üretildiğini, çevreye, bitkilere, hayvanlara ve başka insanlara zarar vermeden üretilmesini daha fazla önemsiyor. Ürünlerimizin ve tedarikçilerimizin 'iyiliği' bu nedenle gittikçe daha da önem kazanıyor. İyi İşler Dükkan ile kadın girişimcilerin en önemli ihtiyacı olan pazara erişim konusunda onlara destek olurken, İyi İşler üreten kadın girişimciler de Boyner Grup ve Morhipo.com'a büyük değer katıyor. Ekonomimizin kalitesinin artması, büyümesi ve refahın tabana yayılması için kadınların ekonomiye katılımı şart." dedi.


"Kadınlar güçlendikçe ekonomimiz güçlenecek"


KAGİDER Başkanı Emine Erdem de Türkiye'de kadın girişimciliğinin yaygınlaşması, kadın istihdamının artması ve genel olarak kadının ekonomik, sosyal ve politik konumunun güçlendirilmesi için var güçle çalıştıklarını ifade ederek, yeni dönem hedefleri arasında kadın girişimcilerin dijitalleşme, bilim ve teknolojide güçlenmesi için Anadolu'nun her yerinde daha fazla kadın girişimciye ulaşmanın yer aldığını, bu kapsamda çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Erdem, kamu ve özel sektörde satın alma süreçlerine daha fazla kadın tedarikçiyi dahil etmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, "Kadın girişimcilerin dış ticarete açılmalarını sağlamak için projeler üreteceğiz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda 2018 yılından bu yana Boyner Grup'la İyi İşler projesi kapsamında yaptığımız iş birliği bizim için çok değerli. İyi İşler, sadece programa katılan kadın girişimcilere değil, onların aracılığıyla kendi işletmelerinde istihdam edilen bine yakın kadına da dolaylı olarak destek sağlayacağı için kadınlar güçlendikçe ekonomimiz de güçlenecek. Bu proje bu nedenle çok önemli ve çok inanıyoruz." diye konuştu.


- "Bundan sonra daha çok kadın girişimciyi Morhipo.com'da ağırlayacağımızı umuyorum"


Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban ise İyi İşler Dükkan'ın, toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna perakende alanından verilen desteğin önemli bir yansıması olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"İyi İşler Dükkan ile İyi İşler üreten kadın işletme sahiplerinin pazara erişim ve rekabet gücüne destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Morhipo.com'un ürün zenginliğine ve her ay sitemizde ağırladığımız 40 milyon müşterimize büyük değer katacağına inanıyorum. Birikimimizi ve online kanalda yaptığımız teknoloji ve lojistik yatırımları tüm girişimcilerle ama özellikle de 'koşulsuz müşteri mutluluğu' anlayışımızla uyumlu İyi İşler ve İyi Markalar üreten kadın girişimcilerle paylaşacağız. Bundan sonra daha çok kadın girişimciyi Morhipo.com'da ağırlayacağımızı umuyorum."


- "İyi İşler", dünyaya örnek gösterildi


Verilen bilgiye göre, "İyi İşler", geçen yıllarda Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası tarafından da iyi uygulama örneği olarak seçildi.

Programın ilk dönemine katılan kadın işletmelerin gelişimini kapsamlı olarak ortaya koyan rapor ve programın analizi, Birleşmiş Milletler'de kadın girişimciliğini destekleme alanında örnek vaka olarak yer aldı. Ayrıca, Dünya Bankası'nın küresel "SheWorks" raporuna da girerek tüm dünyaya iyi örnek olarak sunuldu.


Kaynak:Anadolu Ajansı


Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

Şanlıurfa Barosu'nun acı günü!

Şanlıurfa Barosu, 3. Ağır Ceza Mahkemesi mübaşirinin vefatını duyurdu.

8 dakika önce

Urfa’da yeni proje alanları ziyarete açılıyor!

Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl Platosu’nda hayata geçirilen, şehrin tarihi ve kültürel...

1 saat önce

HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem

Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...

2 saat önce

Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...

5 saat önce

MSB acı haberi duyurdu!

Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...

7 saat önce

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

22 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

2 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

2 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

2 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce