İnternetten telefon siparişi verdi, telefon yerine kitap geldi
Ankara’da yaşayan Ahmet H. internetten bir akıllı telefon siparişi verdi. Bin 700 TL’ye telefonu kendisine göndereceğini söyleyen Ahmet Eker, paranın bir kısmını aldıktan sonra mağdura cep telefonu yerine kitap gönderdi.
‘Paranın Sivas'taki bir banka şubesinde çekildiği ortaya çıktı'
Olaydan sonra karşı tarafla iletişime geçmeye çalıştığını ve karşılık alamayınca savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen mağdur Ahmet H., “Birkaç gün bekledim bir hareket çıkmıyor ben de bunun üzerine savcılığa gittim o zaman Yozgat'ta ikamet ediyordum. Savcılığa suç duyurusunda bulundum, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra kişi hakkında bir iddianame hazırlandı ve bu kişinin hakkında da o kişinin aslında Sivaslı olduğu ve Kırşehir'i kullandığı ortaya çıktı. Benim gönderdiğim parayı Sivas'tan bir banka şubesinden çektiği ortaya çıktı bunun üzerine iddianame hazırlandı ve ağır ceza mahkemesinde yargılandı” dedi.

‘Mahkemeden sanığa 4 yıl hapis'
Mağdurun suç duyurusunun ardından durumu değerlendiren savcılık, tüm deliller eşliğinde sanık Ahmet Eker hakkında ‘Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçundan iddianame hazırladı. Yozgat Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan sanık, yargılamanın sonunda bu suçtan 4 yıl hapis ve bin 20 TL adli para cezasına çarptırılarak cezaevine gönderildi.
‘Biz yaşadık bir başkası yaşamasın'
Hukuk sistemi olduğu sürece mağdurların çekinmeden gerekli işlemleri ve suç duyurusunu yapmaları gerektiğini belirten Ahmet H., “Ben belki bu mağdurlardan biriydim bu kişinin sonradan sabıkası olduğu ortaya çıktı ve benim şikayetçi olduğumdan kaynaklı da Çorum cezaevinde yatıyor. Dolayısıyla insanlarımızın bu konuda duyarlı olarak yaptığı, o içinde bulunduğu durumları izah edecek bir dilekçeyle savcılıklara müracaat etmesi halinde aslında birçok mağduriyetin önüne geçebileceğimiz kanaatindeyim. Belki bizim bu durumumuzu gören başka kardeşlerimize de örnek olması açısından bunun da bu şekilde duyurulması daha da iyi olacağı kanaatindeyim. Biz yaşadık bir başkası yaşamasın. Bu şekilde dolandırıcılık yapan kişiler de mutlaka hak ettiği cezayı alması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.
İHA-Engin Yağcı
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiçek siparişi vermek istedi 33 bin 400 lira dolandırıldı!
Edirne'de internet üzerinden çiçek siparişi vermek isteyen bir vatandaş, iletişime geçtiği...
Urfa'da hurda toplayan Ayşe'nin kitap sevgisi duygulandırdı!
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde annesiyle birlikte hurda toplayarak aile bütçesine katkı sağlayan...
Şanlıurfa’da Yemek Siparişi Tartışması Kanlı Bitti
Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinde yaşanan olayda, adrese teslim yemek siparişi nedeniyle çıkan...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüUrfa'da yetişen ceylanlar doğaya salındı!
Şanlıurfa Kızılkuyu Ceylan Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen 50 ceylan, biyolojik çeşitliliğin...
Urfa'da fotoğrafçılar kentin ilk cezaevini fotoğrafladı!
Şanlıurfa'da fotoğrafçılık kursu kursiyerleri, eskiden kentin ilk cezaevi olan, ardından...
ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat!
ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacak üyeler için gerekli belgeler ve oy verme noktaları açıklandı.
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Urfa'da listede!
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu bazı iller için kuvvetli sağanak yağış...
Şanlıurfa Barosu'nun acı günü!
Şanlıurfa Barosu, 3. Ağır Ceza Mahkemesi mübaşirinin vefatını duyurdu.
Urfa’da yeni proje alanları ziyarete açılıyor!
Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl Platosu’nda hayata geçirilen, şehrin tarihi ve kültürel...
HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem
Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...
Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...
MSB acı haberi duyurdu!
Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...
İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

