RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam HRÜ Hastanesi Psikiyatride de İddialı !

HRÜ Hastanesi Psikiyatride de İddialı !

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Kliniği, Şanlıurfa’da açık olan tek yataklı servis olarak bölgeye önemli hizmetler vermeye devam ediyor.

· 3 dk okuma · Süper A. · 1.5K okunma
0Yorumlar
HRÜ Hastanesi Psikiyatride de İddialı !
Pandemi sürecinde Doç. Dr. Mehmet Asoğlu Başkanlığında, Şanlıurfa halkına hizmet vermeye devam eden Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Kliniği, Şanlıurfa’yı sevk veren değil, bölgeden sevk alan bir şehir konumuna getirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Mehmet Asoğlu, Harran Üniversitesi Hastanesi psikiyatri bölümünde, yılda yaklaşık 12 bin poliklinik hastası ile yataklı serviste 300 hastaya hizmet verdiklerini, ayrıca hastane bünyesinde de yılda 2 bini aşkın konsültasyon hizmeti verdiklerini ifade ederek bölgede psikiyatri alanında söz sahibi olmaya başladıklarını ifade etti.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Asoğlu, 16’sı erişkin ve 4’ü de çocuk psikiyatrisi olmak üzere toplamda 20 klinikle hizmet verdiklerini ifade etti. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hamza Ayaydın başkanlığında hizmet vermektedir. 

Mesai saatleri dışında da hizmet veren Harran Üniversitesi Hastanesi psikiyatri kliniğinde, Şanlıurfa ilinde gerekli ve uygun hastalara ameliyathane şartlarında anestezili EKT(Elektrokonvulsif terapi) uygulamasının yapıldığı tek merkez olarak dikkat çekmektedir. Yıllık ortalama EKT oranı, Türkiye ortalamasının üstündedir. Harran Üniversitesi Hastanesi, EKT yapılan tek merkez olması nedeniyle, bölgedeki diğer hastanelerden hasta sevki almaktadır.

Doç. Dr. Mehmet ASOĞLU, toplumumuzda %1-2 gibi yüksek oranda görülen, bilinç, hafıza, kimlik, duygu, algılama, beden imgesi, motor kontrolü ve davranışın normal entegrasyonunda bozulmalar ve/veya süreksizlik ile karakterize olan ve zaman zaman sinir krizleri, kendisine ve çevreye zarar vermeler ve bazen intihar girişimleri ile karakterize, Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu (Çoğul Kimlik Bozukluğu) hastalığının, başarı ile tedavi edilebildiği Türkiye’de birkaç merkezden biri olarak ve bu konuda tedavi edilemeyen hastaların, Türkiye’nin birçok ilinden tedavi için kendilerine hasta gelmeye devam ettiğini belirtti.

Harran Üniversitesi Hastanesi psikiyatri kliniğinde genel olarak; Duygu durum bozuklukları, Psikoz ve İlişkili bozukluklar, Dissosiyatif bozukluklar, Kaygı(Anksiyete) bozuklukları, Obsesif-kompulsif bozuklukla ilişkili hastalıklar, Somatoform bozukluklar, Uyku bozuklukları, Kişilik bozuklukları, Alkol ve diğer madde kullanım bozuklukları,  yeme bozukluklarının tanı ve tedavileri poliklinikte ayaktan ya da klinikte yatırılarak tedavi edildiğini belirterek sadece Şanlıurfa değil, tüm bölgeye hizmet ettiklerini belirtti.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek de tüm polikliniklerde olduğu gibi psikiyatri servisinde de başarılı çalışmalar yapıldığını ve bu bölgenin en iyi hastanesi olma yolunda hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Covid-19 pandemi döneminde olunmasına rağmen başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Başhekim Güzelçiçek, “Pandemi sürecinde çoğu hastanede servislerin büyük bir kısmı kapalıyken, biz psikiyatri servisi dâhil birçok yatan hasta servisinde hasta kabulüne devam ederek Şanlıurfa’mıza hizmet veriyoruz.” dedi.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

8 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

1 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

1 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

1 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce

Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...

2 gün önce

Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...

2 gün önce

İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.

2 gün önce