RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam Büyükşehir 50 Bin Kişiyi Serinletti

Büyükşehir 50 Bin Kişiyi Serinletti

Büyükşehir Belediyesine ait 17 yüzme havuzunda son bir haftada 50 bin vatandaş sıcaklardan dolayı serinlemeye çalıştı.

· 3 dk okuma · Süper A. · 1.5K okunma
0Yorumlar
Büyükşehir 50 Bin Kişiyi Serinletti
Şanlıurfa’da havaların ısınmasıyla birlikte kent merkezi ve ilçelerde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait 17 yüzme havuzunda son bir haftada 50 bin vatandaş hizmet gördü. Tüm gençleri havuzlara davet eden Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, 3 bin gencin ücretsiz yüzme kurlarında eğitimine devam ettiğini söyledi.
Büyükşehir’in çağrıları ile daha önce süs havuzlarında yaralanma pahasına serinleyen kimi zaman da su kanalı ve göletlerde boğulma tehlikesi yaşayan gençler, uzman cankurtaranlar eşliğinde güvenle yüzme olanağına kavuştu.

11’i kent merkezi 6’sı da ilçelerde olmak üzere toplam 17 yüzme havuzu ile tam kapasitede hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, havuzlarda günlük olarak temizlik ve hijyen kontrollerini sağlarken, tüm sağlık donanımlarını da içerisinde barındırıyor.

“VATANDAŞLARIMIZIN TALEBİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR”
Şanlıurfa'ya yakışır tüm hizmetleri hemşehrilerine sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Bilindiği gibi Şanlıurfa’mızda hava sıcaklığı çok ileri bir derecede. Bundan dolayı Şanlıurfalı hemşehrilerimizin ve gençlerimizin serinlemeye ihtiyacı var. Bu nedenle Büyükşehir Belediyemize ait 17 yüzme havuzumuzda gençlerimize hizmet vermekteyiz. Vatandaşlarımız bu havuzlarımızda serinlerken uzman cankurtaran ekibimiz ile oluşabilecek olumsuz gelişmeleri için gözetlemeler devam etmekte. Eskiden çocuklarımız su kanallarında serinlemeye çalışırken birçok can kaybı ve yaralanmalar meydana geliyordu. Havuz sezonu açıldığı günden bu yana tüm Şanlıurfalılara havuzlara gelmeleri konusunda davette bulunuyorduk. Şuanda vatandaşlarımızdan güzel bir talep var ve bu bizi mutlu ediyor. Havuzlarımızda ilk hafta yaklaşık olarak 50 bin vatandaşımızın yararlandığını gördük. Yıl içerisinde ise toplamda bir milyon vatandaşımızın gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLAR, HİZMETLERDEN SON DERECE MEMNUN
Havaların giderek ısınması ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin yüzme havuzlarından ücretsiz bir şekilde yararlandıklarını belirten vatandaşlar da Başkan Beyazgül'e ve ekibine teşekkür ettiler. Vatandaşlar, "Kavurucu sıcaklarda Büyükşehir Belediyesinin havuzlarına gelerek serinliyoruz. 5 yıldız konforunda bir hizmet var. Su çok berrak ve temiz. Çevremizdeki tüm tanıdıklarımıza da havuzları tavsiye ediyoruz" diye konuştular.



 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

5 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

23 saat önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

1 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

1 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

1 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce

Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...

2 gün önce

Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...

2 gün önce

İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.

2 gün önce