RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam Buca Belediyesi'nde Başkanvekili CHP'li Hüseyin Benzer oldu!

Buca Belediyesi'nde Başkanvekili CHP'li Hüseyin Benzer oldu!

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın ‘rüşvet ve yolsuzluk' suçlarından görevden uzaklaştırılmasının ardından gerçekleştirilen başkanvekili seçiminde CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Benzer, Belediye Başkanvekili seçildi.

· 3 dk okuma · Süper A. · 24 okunma
0Yorumlar
Buca Belediyesi'nde Başkanvekili CHP'li Hüseyin Benzer oldu!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Buca Belediyesi ve bağlı iştiraklerine yönelik yürütülen ‘rüşvet ve yolsuzluk' soruşturması kapsamında 62 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 1 Haziran'da İzmir, Ankara, Erzincan ve Çanakkale'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Buca Belediyesi'nde Başkanvekili CHP'li Hüseyin Benzer oldu!

Operasyonlarda Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, eski Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediye başkan yardımcıları, eski CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, belediye iştiraklerinin yöneticileri ve çalışanları ile bazı firma sahipleri ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu toplam 54 zanlı gözaltına alınmıştı.

Buca Belediyesi'nde Başkanvekili CHP'li Hüseyin Benzer oldu!

19 TUTUKLAMA

Şüpheli sayısının fazlalığı nedeniyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgu işlemleri iki ayrı fasılda gerçekleştirilmişti. İlk grupta hakim karşısına çıkan 22 şüpheliden 19'u tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ardından ikinci grupta yer alan 13 kişinin daha ifadesi alınmıştı. Mahkeme, bu grupta yer alan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, eski Buca Belediyesi Başkanı Erhan Kılıç ve eski CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın da dahil olduğu 9 kişinin tutuklanmasına hükmetmişti.

Buca Belediyesi'nde Başkanvekili CHP'li Hüseyin Benzer oldu!

42 TUTUKLAMA

Gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 54 şüpheliden aralarında Belediye Başkanı Görkem Duman, önceki dönem Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve eski CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın da bulunduğu 42 şüpheli tutuklanmıştı. 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Buca Belediyesi'nde Başkanvekili CHP'li Hüseyin Benzer oldu!

HÜSEYİN BENZER SEÇİLDİ

Duman'ın 7 Haziran'da görevden uzaklaştırılmasının ardından, Buca Belediye Başkanvekili'nin belirlenmesi amacıyla Belediye Meclisi bugün saat 16.00'da Buca Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonu'nda olağanüstü toplandı. Başkanvekilliği için CHP grubunun adayı Hüseyin Benzer olurken, Cumhur İttifakı ise AK Partili Veli Balyemez'i aday gösterdi. Yapılan ilk tur oylamada 25'i CHP'li, 18'i Cumhur İttifakı meclis üyeleri olmak üzere toplamda 43 oy kullanıldı. Oyların 17'sini CHP adayı Hüseyin Benzer, 12'sini Cumhur İttifakı adayı Veli Balyemez aldı. 14 oy ise geçersiz sayıldı. İlk turda 3'te 2 çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur gerçekleştirildi. İkinci tur oylamada Benzer'e 25 oy verilirken, Balyemez ise 18 oy aldı. 3'te 2 çoğunluk sağlanamadığı için seçim üçüncü tura taşındı. Üçüncü tur oylamada ise Benzer 25, Balyemez ise 18 oy aldı. Oylama sonucunda çoğunluğun sağlanmasıyla CHP'li Hüseyin Benzer, Buca Belediye Başkanvekili seçildi.
Seçimin ardından açıklamalarda bulunan Hüseyin Benzer, "Başkanımızın aramıza döneceğini düşünüyorum. Buruk bir sevinçle beraber Cumhuriyet Halk Partisi'nin hizmetini devam ettireceğiz" diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

18 saat önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

21 saat önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

1 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

1 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

1 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

1 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce

Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...

2 gün önce

Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...

2 gün önce

İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.

2 gün önce

Şanlıurfa’da seçim heyecanı: Üye listeleri bugün açıklanıyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerde kesinleşmiş üye listelerinin hizmet binasında bugün...

2 gün önce