Balıklıgöl'de "Göbeklitepe Yılı" bereketi
Balıklıgöl Yerleşkesi, ilkbahar mevsimi ve "Göbeklitepe Yılı"nın da etkisiyle hafta sonu adeta ziyaretçi akınına uğruyor.
"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, Hazreti İbrahim'in doğup büyüdüğü ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi, ilkbahar mevsimi ve "Göbeklitepe Yılı"nın da etkisiyle hafta sonu adeta ziyaretçi akınına uğruyor.
Hava sıcaklığının 22 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da yerli ve yabancı ziyaretçiler, dünyanın ''en büyük doğal akvaryumu'' olmanın yanı sıra önemli inanç merkezlerinden biri konumundaki Balıklıgöl'de ve çevresinde yoğunluk oluşturdu.
Kentle özdeşleşen ve 3 semavi dinin atası kabul edilen Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl, hikayesiyle de insanları etkiliyor.
Tarihi alanda ziyaretçiler buradaki balıklara yem atıyor, yerleşkedeki kutsal kabul edilen mekanları ziyaret ediyor. Urfa Kalesi'ne de çıkan turistler, tarihi ve yeni yapıların iç içe olduğu kenti kuş bakışı seyretme imkanı da buluyor.
Kalenin eteğindeki doğal mağaralarda oluşturulan kafelerde mırra (acı kahve) ya da kendine has lezzetiyle menengiç kahvesini yudumlayarak yorgunluk atan turistler, tarihi çarşı ve hanlarda da adeta geçmişe yolculuk yapıyor.
Yerli ve yabancı turistler, yerleşkedeki Aynzeliha Gölü'nde sandal keyfi yapmayı da ihmal etmiyor.
Turizmde 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesiyle beklentilerin yükseldiği kentte yaşanan yoğunluk, turizmcilerin ve esnafın yüzünü güldürüyor.
- "Atmosfer çok etkileyici"
Kocaeli'den gelen Tufan Koçer, AA muhabirine, ilk kez Şanlıurfa'yı ziyaret etme imkanı bulduğunu belirterek, "Burası gerçekten her anlamda muhteşem bir yer. Atmosfer çok etkileyici. Balıklıgöl'ü ziyaret ettiğim için mutluyum. Herkesin burayı görmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.
Turla KKTC'den gelen İzlem Yıldırım ise bölgeyi görmek ve tanımak adına buralara geldiklerini ifade ederek, Balıklıgöl'ün atmosferinden çok etkilendiğini dile getirdi.
- Turizmin lokomotifi
Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban ise Şanlıurfa ve bölgede geçen yıl olduğu gibi bu yıl da turizm sezonunun dolu dolu yaşandığını ve bunda Balıklıgöl'ün büyük etkisinin olduğunu ifade etti.
Balıklıgöl'ün özellikle bu dönemde ayrı bir güzelliğe kavuştuğunu vurgulayan Çoban, şunları kaydetti:
"Şu anda GAP'ın turizm anlamında en yoğun olduğu dönemlerden biri. Havaların ısınmasıyla insanlar buralara daha çok gelmeye başladı. Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancı turistler ise en çok Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olan Balıklıgöl'ü görmek istiyor. İnsanlar burada farklı bir atmosfer yaşıyor. İşin hem inanç yolu var hem de burası kentin en güzel, en yeşil bölgesi. Bundan dolayı insanlar buradan vazgeçemiyor."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Güneş yüzünü gösterdi: Balıklıgöl'e ziyaretçi akını!
Şanlıurfa'da sağanak yağış sonrası sel sularına bulanan tarihi ve turistik Balıklıgöl eski...
Sakin Şehir Halfeti’de Karagül bereketi!
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetişen, kendine özgü rengi ve kokusuyla öne çıkan tescilli...
Rahmetin Şehri Şanlıurfa’da Kadir Gecesi’nin Bereketi...
İslam dünyasında büyük manevi öneme sahip Kadir Gecesi, Şanlıurfa'da coşku ve huşu içinde...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüİHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...
Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...
Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...
Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...
Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı
Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.
Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...
Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...
YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...
Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...
İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.





