Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi
Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık: "Artık hesap verebilir olmanız yetmiyor. Gerçek zamanlı hesap vermeniz gerekiyor. Sizden bir hesap sorulduğunda bunu 2 sene sonra, 6 ay sonra vermeniz yetmiyor. O anda o hesabı vermeniz gerekiyor. Bir bağış talebi yaptığınızda o bağışı size yapan insanlar o bağışın bütün süreçlerini izlemek istiyor. Bu cep telefonuyla size verdikleri 10 liralık bir katkı da olabilir" İBTAV Kurucu Başkanı Ethem Sancak: "Köklerimizden koparıldık ve bir rüzgar gülü gibi batılı emperyalistlerin estirdiği kasırgalarda savrulup durduk. Şimdi bunu değiştirmenin yolu tekrar o tarihe sahip çıkıp onu öğrenmektir"
Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, bilgi çağında yardım kuruluşlarının da kendilerini güncellemesi gerektiğini belirterek, "Artık hesap verebilir olmanız yetmiyor. Gerçek zamanlı hesap vermeniz gerekiyor. Sizden bir hesap sorulduğunda bunu 2 sene sonra, 6 ay sonra vermeniz yetmiyor. O anda o hesabı vermeniz gerekiyor. Bir bağış talebi yaptığınızda o bağışı size yapan insanlar o bağışın bütün süreçlerini izlemek istiyor. Bu cep telefonuyla size verdikleri 10 liralık bir katkı da olabilir." dedi.
Kınık, Enerji ile Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda devam eden 4. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi'nde bir sunum yaptı.
"Afet, İnsani Yardım ve Kalkınma Alanında İnovasyon Arayışları" başlıklı sunumunu gerçekleştiren Kınık, gelişen teknolojilerin insani yardım alanında pratik çözümler sağladığını söyledi.
Toplum için değer üreten inovasyonlar hakkında araştırmalar yaptıklarını anlatan Kınık, "Dünya çok hızlı değişiyor ve gelişiyor. Hayatta kalabilmek için, devletler, ticari kurumlar, hele hele sivil toplum kuruluşlarının ayakta kalabilmesi için konumlarını gözden geçirmeleri gerekiyor. 2050 yılında dünyanın nüfusuna 2,5 milyar insan daha eklenecek. Yani yaklaşık 9,5 milyar gibi bir nüfusla yaşayacağız. Bildiğimiz kadarıyla, iklim değişikliği, şehirleşme, şehirlerin köyleşmesi, çarpık şehirleşme, insanların beslenme alışkanlıkları, bizi gelecekte daha büyük tehditlerin beklediğini gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.
- "Asıl önemli olan yoksulluğu oluşturan sebepleri ortadan nasıl kaldıracağımız"
Kınık, insan kanında artık mikro-plastiklerin dolaştığını ifade ederek, "2050 yılında 10 milyar insanı beslemek için yapmamız gereken şeyler var. Bunların başında insan olmayı, paylaşmasını, başkasının derdiyle dertlenmeyi hatırlamak geliyor." dedi.
Kızılay olarak 151 yaşına ulaştıklarını dile getiren Kınık, kurumun Strateji 2030 Belgesi'ni hazırlarken İnsanı ve Toplumu Güçlendirme ile İnsanın ve Toplumun Onurunu Koruma başlıklarına odaklandıklarını kaydetti.
Kınık şunları söyledi:
"Artık hesap verebilir olmanız yetmiyor. Gerçek zamanlı hesap vermeniz gerekiyor. Sizden bir hesap sorulduğunda bunu 2 sene sonra, 6 ay sonra vermeniz yetmiyor. O anda o hesabı vermeniz gerekiyor. Bir bağış talebi yaptığınızda o bağışı size yapan insanlar o bağışın bütün süreçlerini izlemek istiyor. Bu cep telefonuyla size verdikleri 10 liralık bir katkı da olabilir.
Bugün insanlara yardım kolileri götürmek, kurban payları dağıtmak. Bunlar önemli ama asıl önemli olan, o yoksulluğu oluşturan sebepleri ortadan nasıl kaldıracağımız. Toplumsal çöpçülük alanlarımız var. Toplumun içerisinde zayıf kalmış pek çok insan, toplumsal bölge var. Bunları nasıl kalkındıracağız, afetlere karşı nasıl hazırlanacağız? Öncesinde risklerimizi nasıl azaltacağız? Operasyon sırasında etkinliğimizi nasıl artıracağız, nasıl hızlıca toplanacağız, tekrar ayağa kalkacağız? Bunları yaparken önce bilgiyi yönetmemiz ve stratejinin bizi yönetmesine müsaade etmemiz gerektiğine kanaat getirdik."
- "Bize tarihimiz unutturuldu"
BMC Yönetim Kurulu Başkanı ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslâm Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Kurucu Başkanı Ethem Sancak, Türk toplumunun zaman içinde köklerinden koptuğunu ifade ederek, "Bize tarihimiz unutturuldu, köklerimizden koparıldık ve bir rüzgar gülü gibi batılı emperyalistlerin estirdiği kasırgalarda savrulup durduk. Şimdi bunu değiştirmenin yolu tekrar o tarihe sahip çıkıp onu öğrenmektir." diye konuştu.
Batı toplumlarının Afrika ve diğer ülkelerde katliamlar yaptığını ifade eden Sancak, merhum İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin'in ömrünü gerçekleri ortaya çıkarmak için harcadığını söyledi.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da, "Yerli Akılla Girişimci Üniversitelerin İnşa Edilmesi" isimli panelin moderatörlüğünü yaptı.
4. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi, gün boyunca sürecek panel konuşma ve sunumlarla devam edecek.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Benzer Haberler
Kabine bugün toplanıyor! Gözler NATO Zirvesi ve ekonomide!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de...
Şanlıurfa'da kariyer zirvesi: Gençlik ve istihdam masaya...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi...
GKRY'deki gayriresmi AB Liderler Zirvesi başladı
Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke liderlerinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) ev sahipliğinde...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüUrfa’da yeni proje alanları ziyarete açılıyor!
Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl Platosu’nda hayata geçirilen, şehrin tarihi ve kültürel...
HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem
Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...
Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...
MSB acı haberi duyurdu!
Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...
İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...
Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...
Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...
Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...
Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı
Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.






