Ameliyat sırasında şarkı söyledi, gündem oldu
Ameliyat masasında şarkı söylerken çekilen görüntüsüyle pek çok sosyal medya hesabında paylaşılan Özen Özbek’in, koro çalışmalarında yer aldığı ve ameliyat sonrası sesini kaybetme endişesiyle son kez şarkı söylemek istediği anlaşıldı. Korkusunun aksine ameliyatı başarılı geçen hasta, bu kez iyileştikten sonra doktoru ile şarkı söyledi.

“Şarkı söylemek bana enerji veriyor”
Yaşadığı süreci anlatan Özen Özbek, "10 gündür boyun ve sol kolumda şiddetli bir ağrı vardı. Doktor, boyun fıtığım nedeniyle ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Cumartesi ameliyat oldum, ertesi gün de hastaneden çıktım. Ameliyatım çok iyi geçti. Aslında ameliyata girerken moralimi de yüksek tuttum. Daha önce bu tip ameliyatların ses tellerinde hasar bırakabildiğini duymuştum. Bu yüzden ameliyatta şarkı söylemek istedim. O anları da kayıt altına aldık. Videom çok sayıda kişi tarafından izlenmiş. Şarkı söylemeyi çok seviyorum. Serenad Kültür ve Sanat Derneğinde 6 aydır koro çalışmalarına katılıyorum. Orada şarkı söylemek bana enerji veriyor. Ses tellerimi kaybedersem koroya katılamam diye endişe ettim. Bu yüzden şarkı söyledim ve görüntümün çekilmesini istedim. Çok şükür ses tellerimde sorun olmadı, ameliyattan çıktıktan sonra da şarkı söyledim. Şu anda çok iyiyim. Elim yarı felçli gibiydi ama şu an elime de güç geldi” dedi.

“Ekibe de moral oldu”
Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Okan Korkmaz da “Özen Hanım bize geldiğinde sol kolunda şiddetli ağrı vardı ve o kolunda kısmi felç de tespit ettik. Kendisini ameliyat ettik. Hastamız ameliyata girdiğinde şarkı söylemeye başladı. Ne yaptığını sorduğumda ‘Anı olarak kalsın' dedi. Sonra görüntüsünü çektik. Çok güzel şarkı söylüyordu. Bu, ekibe de moral oldu. Ameliyat çok güzel geçti. Hastaların morali yüksek olduğunda iyileşme süreleri de kısalıyor. Özen Hanım, ameliyatın 3. gününde ve şu an çok iyi. Felç durumu düzeldi, ağrısı düzeldi ve hala şarkı söylüyor. Görüntüler sonrası çok güzel tepkiler aldık. Onun morali, diğer hastalara da sirayet etti. Özen Hanım, ses tellerinde sorun olabileceği endişesi ile ameliyatta şarkı söylemiş. Ben bunu sonradan öğrendim. Teknoloji çok ilerledi. Bel ya da boyun fıtığı ameliyatlarına giren hastalarımız korkmasın. Elbette ameliyatların belli riskleri var ancak örneğin Özen Hanım ameliyat olmasaydı kolu tamamen felç olabilirdi” diye konuştu. Ameliyat sonrası Op. Dr. Okan Korkmaz'a muayene olan Özen Özbek, doktoruyla şarkı söylemeyi de ihmal etmedi.
İHA-Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Urfa'da korkutan olay: Ameliyata hazırlanırken iki kez...
Şanlıurfa'da göğüs ağrısı ve çarpıntı şikayetiyle hastaneye başvuran şahsın, ameliyat...
3 Çocuk annesi, 11 yılda 35 ameliyat geçirdi!
Gaziantep’te yaşayan Serap Öztürk (39), 12 yıl önce çenesinde kitle tespit edilince, son 11 yılda...
Biri oynayarak, diğeri zorla gözaltına alındı!
Aksaray’da enişte-kayın arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek aile kavgasına dönüşürken,...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüUrfa'da yetişen ceylanlar doğaya salındı!
Şanlıurfa Kızılkuyu Ceylan Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen 50 ceylan, biyolojik çeşitliliğin...
Urfa'da fotoğrafçılar kentin ilk cezaevini fotoğrafladı!
Şanlıurfa'da fotoğrafçılık kursu kursiyerleri, eskiden kentin ilk cezaevi olan, ardından...
ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat!
ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacak üyeler için gerekli belgeler ve oy verme noktaları açıklandı.
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Urfa'da listede!
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu bazı iller için kuvvetli sağanak yağış...
Şanlıurfa Barosu'nun acı günü!
Şanlıurfa Barosu, 3. Ağır Ceza Mahkemesi mübaşirinin vefatını duyurdu.
Urfa’da yeni proje alanları ziyarete açılıyor!
Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl Platosu’nda hayata geçirilen, şehrin tarihi ve kültürel...
HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem
Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...
Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...
MSB acı haberi duyurdu!
Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...
İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

