RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam "AK OYLARIN KALESİNİ TESLİM ETMEYECEĞİZ"

"AK OYLARIN KALESİNİ TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde, seçmenler yüzlerce araçlık konvoyla AK Parti Şanlıurfa il binasına gelerek, “Ak oyların kalesini teslim etmeyeceğiz” mesajı verdiler.

· 3 dk okuma · Süper A. · 6K okunma
0Yorumlar
"AK OYLARIN KALESİNİ TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Şanlıurfa kamuoyunda, son günlerde, Harran ilçesinde AK Prti’nin aday çıkarmayacağı, MHP Şanlıurfa Milletvekilinin oğlunun MHP Belediye Başkan adayı olarak destekleneceği yönündeki söylentiler, AK Partili seçmeni ayağa kaldırdı.

Harran ilçesinden 300 ‘ü aşkın araç araçlık konvoyu ile parti il binasına gelen AK Partili seçmenler, muhtarlar ve kanaat önderleri, kaygılarını dile getirerek, yardım istediler. 

Kalabalık grup, “Harran Ak oyların lideridir teslim edilmez”, “Rekortmen Harran, oylarına sahip çıkacak”,  “Cumhurbaşkanımız Harran'a sahip çıkın”, “Reisimiz; Ak oyların lideri Harran'ın sesini duyun”, “İnadına Harran, İnadına Ak Parti, İnadına Rekor” ve “AK oyların kalesini teslim etmeyeceğiz” şeklinde sloganların yer aldığı pankartlar taşıyarak, seslerinin duyurulmasını istediler.
 
Grup adına açıklama Bini İcil Aşiretİ Liderlerinden Mustafa Aktaş, amaçlarının parti yöneticilerini üzmek ya da partiye zarar vermek olmadığını, tam aksine partilerine sahip çıktıklarını söyledi.

Mustafa Aktaş, yaptığı konuşmada,  Harran’da MHP ile ittifak yapılmasının AK oyları ile destan yazan Harran seçmenine haksızlık olduğunu dile getirerek, şu görüşlere yer verdi:
 
“Burada bulunmamızın nedeni AK oylarımıza sahip çıkmaktır. Her seçimde rekor kıran, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan bağlılığında asla taviz vermeyen Harran’ımız, son seçimlerde de yine kendi rekoru kırıp yüzde 98’lik AK oylarla tarih yazmıştır.
Şimdi sizlere soruyoruz….. AK Parti oylarının Türkiye rekoru kırdığı Harran’da nasıl olur da partimiz aday çıkarmaz. Böyle bir ihtimal olursa dünya bize güler… Ayrıca, MHP Şanlırufa milletvekilinin oğlunun belediye başkanı olarak ittifak adayı yapılacağı söylentileri de olayın bir başka komik yönüdür. Oysa bu durum parti tüzüğüne de aykırıdır. Birinci derecede yakını milletvekili olan bir insan aynı bölgeden belediye başkanı olamaz. Partimizin üzerine oyunlar oynanmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz oylarımızın arkasındayız ve sahip çıkacağız.”
 
YANLIŞ REİSTEN DÖNER
Mustafa Aktaş, tek umutlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaleti olduğunu belirterek, “Alt kadrolar böyle bir yanlış ittifaka sıcak baksa bile Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her seçimde kendisine sadık kalan, AK oyların lideri olan bir ilçeye yapılmak istenen bu haksızlığa izin vermeyecektir. Bu yüzden buradayız. Bu yüzden buradan sesimizi Cumhurbaşkanımıza duyurmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız biz sizin en sadık seçmenleriniz. Her izinizde olduk, rekor üstüne rekor kırdık. Bize bu haksızlığın yapılmasına izin vermeyin” diye seslendi.

GÖRÜŞME YAPILDI
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, kalabalık grubu yatıştırmak için büyük çaba harcadılar. Yıldız ve Beyazgül, daha sonra grup arasından temsilcilerle görüşme yapıp taleplerinin genel merkeze iletileceğini bildirdiler.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

5 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

23 saat önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

1 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

1 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

1 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce

Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...

2 gün önce

Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...

2 gün önce

İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.

2 gün önce