Adalet Bakanlığı'ndan 81 ildeki mahkemelere genelge!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, organize suç örgütleriyle mücadele kapsamında yeni genelgenin 81 ile gönderildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 81 ildeki 175 Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na ''Organize Suçlarla Mücadele'' konulu genelge gönderildiğini bildirdi.
ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE KARŞI YENİ GENELGE
Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Organize Suç Örgütleri ile Mücadele" konulu genelgenin 81 ildeki 175 Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildiğini belirtti. Genelgeyle şehirlerde yapılanan, gençleri ve çocukları istismar eden, sosyal medya üzerinden suç propagandası yapan, haraç, tehdit, yağma ve silahlı eylemlerle vatandaşları hedef alan suç örgütlerine karşı adli süreçlerin daha hızlı ve etkin yürütülmesinin amaçlandığını belirten Gürlek, soruşturmaların örgütlü suçlar konusunda uzmanlaşmış cumhuriyet savcıları tarafından yürütüleceğini, gerekli durumlarda birden fazla savcının görevlendirileceğini ifade etti.
SUÇUN FİNANS KAYNAKLARI DA HEDEFTE
Suç örgütlerinin yalnızca sokaktaki üyeleriyle değil, yöneticileri, azmettiricileri, finans kaynakları ve suç gelirlerini aklamaya yönelik faaliyetleriyle birlikte hedef alınacağını vurgulayan Gürlek, kripto varlıklar, yasa dışı bahis ve benzeri yöntemlerle elde edilen suç gelirlerinin de soruşturmaların odağında olacağını kaydetti.
SUÇUN FİNANS KAYNAKLARI DA HEDEFTE
Çocukları ve gençleri suç örgütlerinin etkisine çekmeye çalışanlara karşı hukukun öngördüğü tüm yaptırımların uygulanacağını belirten Gürlek, örgütsel amaçlarla çocukların istismar edilmesi halinde cezanın artırılmasına yönelik hükümlerin titizlikle gözetileceğini ifade etti.
SOSYAL MEDYADAKİ SUÇ PROPAGANDASINA SIKI TAKİP
Sosyal medya üzerinden suç örgütlerini özendiren, korku yayan ve gençleri suça yönlendiren içeriklere karşı da derhal işlem yapılacağını belirten Gürlek, suç propagandası ve dijital çetelere müsamaha gösterilmeyeceğini bildirdi. Güvenli başvuru, gizlilik ve tanık koruma mekanizmalarının etkin şekilde işletileceğini kaydeden Gürlek, esnafın ve vatandaşların suç örgütlerinin baskısına terk edilmeyeceğini belirtti.
EMNİYET VE JANDARMA İLE ORTAK MÜCADELE
Ağır ceza merkezlerinde cumhuriyet başsavcılıkları, emniyet, jandarma ve ilgili kurumların düzenli koordinasyon toplantılarıyla mücadeleyi sürdüreceğini aktaran Gürlek, "Kim hangi maskenin arkasına saklanırsa saklansın sokak çetelerine, organize suç örgütlerine ve vatandaşımızın huzurunu bozan yapılara asla geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Alo Adalet 135 Hattı 81 ilde hizmete girdi
Adalet Bakanı Akın Gürlek Alo Adalet 135 hattının artık 81 ilde faaliyete geçtiğini duyurdu. 3-5...
Bakan Gürlek duyurdu: "135 Alo Adalet Hattı" hizmete...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2026-2027 Adli Yılı’nın ilk gününde vatandaşların adalete erişimini...
MEB’den okullar için yeni düzenleme: Detaylar belli oldu!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile 2026-2027 eğitim-öğretim yılına ilişkin genelge gönderildi.
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüŞanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...
Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...
Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...
Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...
Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı
Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.
Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...
Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...
YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...
Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...
İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’da seçim heyecanı: Üye listeleri bugün açıklanıyor
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerde kesinleşmiş üye listelerinin hizmet binasında bugün...




