RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam 65 YAŞ ÜSTÜ ULAŞIM KARTI OLANLAR BUNU SAKIN YAPMAYIN...

65 YAŞ ÜSTÜ ULAŞIM KARTI OLANLAR BUNU SAKIN YAPMAYIN...

Bir vatandaş usulsüz kart kullanım sebebi ile ceza yedi, bu cezayı yiyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

· 2 dk okuma · Süper A. · 1K okunma
65 YAŞ ÜSTÜ ULAŞIM KARTI OLANLAR BUNU SAKIN YAPMAYIN...

İddiaya göre, Bursa’da 67 yaşındaki Nejdet Bekiroğlu, ücretsiz ulaşım kartı ile şehir dışından gelen akrabasına kart bastığı için ceza yedi. Bekiroğlu kartı basarken şehir içi otobüs şoförüne “Akrabam şehir dışından geldi, kendi kartımı basa bilir miyim” diye sorduktan sonra ulaşım kartını bastı ve akrabasını otobüse bindirdi.

65 YAŞ ÜSTÜ ULAŞIM KARTI OLANLAR BUNU SAKIN YAPMAYIN...
Olaydan 2 gün sonra vatandaş ulaşım kartını otobüse okutunca kartın çalışmadığını fark edip seyahat kart ofisine gidip durumu sorguladı. Görevliler ise, “Kartınız usulsüz kullanım sebebi ile engellenmiştir ve açtırmak için 650 lira ceza ödemeniz gerekiyor” cevabını verdiler.


Görevliler, Bekiroğlu'na cezalı olan kartları gösterip “Gün içerisinde yüzlerce kişi usulsüz kart sebebi ile ceza alıyor ve kartlarına el konuluyor” dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ ULAŞIM KARTI OLANLAR BUNU SAKIN YAPMAYIN...
Burulaş yetkilileri 65 yaş üstü, engelli ya da özel sebeplerle ücretsiz ulaşım hakkı olan vatandaşların kartlarını, 3'üncü kişilere kullandırmaması gerektiğini dile getirirken, "Şahıslara verilen indirimli, abonman ve ücretsiz kartların 3'üncü şahıs tarafından kullanıldığı tespit edildiği anda sürücü tarafından karta el konulur. El konulan kartlara tutanak tutulur ve en geç 5 gün içerisinde Şehreküstü’nde bulunan seyahat ofisine teslim edilir. Kart cezası alan vatandaşlar basılan tutarın 50 katı ceza öderler, 2’nci kez aynı durum yaşanırsa bu sefer otobüse ve trene basılan tutarın 100 katında bir ceza öderler. Vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

65 YAŞ ÜSTÜ ULAŞIM KARTI OLANLAR BUNU SAKIN YAPMAYIN...
Kart cezası yiyen Nejdet Bekiroğlu, “Geçen gün Zonguldak’tan gelen akrabam otobüse bindi, otobüse binerken şoföre 'Misafirim var, kartımı geçebilir miyim' diye sordum. Şoför bana hiçbir tepki vermedi ve bende kartı basıp otobüsten indim. 2 gün sonra bana 650 lira ceza geldiğini fark ettim. Burulaş'a gittim ve bana 'Senin gibi binlerce insan var' dendi. Ben bu vatandaşların kartlarını bizzat kendim gördüm. Benim gibi çoğu kişi aynı mağduriyeti yaşamış. Kimse ücretsiz ya da indirimli kartını 3'üncü kişilere kullandırmasın” diye konuştu.

İHA



Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

13 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

1 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

1 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

1 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce

Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...

2 gün önce

Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...

2 gün önce

İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.

2 gün önce