RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Ekonomi Yapılandırma Başvurusunu Son Güne Bırakmayın

Yapılandırma Başvurusunu Son Güne Bırakmayın

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Seyit Tekin 7256 sayılı yasaya başvuru süresinin 1 Şubat 2021 tarihinde sona ereceği hatırlatmasında bulundu.

· 3 dk okuma · Süper A. · 1.4K okunma
0Yorumlar
Yapılandırma Başvurusunu Son Güne Bırakmayın
Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Seyit Tekin, “ Geniş bir vatandaş kitlesini ilgilendiren ve kamuya olan borç yükünü azaltarak taksitler halinde ödenmesine imkân veren, pek çok vergi ve diğer borç türlerini kapsamına alan 7256 sayılı vergi ve diğer borçların yapılandırılmasına ilişkin kanundan yararlanmak için son başvuru tarihinin 1 Şubat 2021 olduğunu” hatırlattı.

Vergi Dairesi Başkanı, Yasaya yürürlüğe girdiği andan itibaren artarak devam eden yoğun bir ilginin olduğunu, özellikle Gelir İdaresi Başkanlığının borç yapılandırma ve diğer vergisel işlemlerde elektronik ortamda başvuru imkanlarını fevkalade genişletmesi başta olmak üzere pandemi nedeniyle alınan önlemler seti ve bu kapsamda yapılan periyodik duyuruların etkisini gösterdiğini dolayısıyla elektronik ortamda ciddi düzeyde başvuruların gerçekleştiğini ifade etti. Tekin; 7256 sayılı vergi ve diğer borçların yapılandırılması yasasına son başvuru tarihi ile 2021 MTV ( Motorlu Taşıtlar Vergisi ) 1. taksit ödemelerinin son gününün aynı gün olan 1 Şubat 2021 tarihine denk geldiğine dikkat çekti. özellikle başvuru süresinin sonuna yaklaştığımız bugünlerde vatandaşlarımızdan yapılandırmaya bir an önce başvurmalarının yararlarına olacağını, Söz konusu iş ve işlemlerde yoğunluk ve yavaşlamalara sebebiyet vermeden başvuru ve ödemeleri son günlere bırakmamaları çağrısını bir kez daha yinelediğini belirtti. Yine daha öncede yazılı ve görsel basın dahil bir çok platformda paylaşıldığı gibi bu süreçte önemle vurgulanması gereken en önemli hususun alınan tedbirlere riayet ve sağlık olduğuna değinen Tekin, Öncelikle sağlığımızı, dolayısıyla toplumun sağlığını öncelemek ve önemsemek görev ve sorumluluğu adına yapılandırma başvurularının koronavirüs (covid -19) salgını nedeniyle vergi dairelerine gitmeden Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr veya e-devlet www.turkiye.gov.tr üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilmesinin büyük önem arz ettiğini ifade ederek, Bu kapsamda tüm vergi ve diğer ödemelerin vergi dairesine ve bankaya gitmeden yine elektronik ortamda anlaşmalı bankaların kartları ve kredi kartı kullanılarak yapılabileceği” açıklamasında bulundu.


 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Ekonomi Haberleri

Tümü

Sosyal yardımlarda yeni dönem: Ailekart ile 15 farklı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerinin tek bir kart üzerinden...

7 saat önce

Urfa fıstığında TEKNOFEST etkisi!

Şanlıurfa'da tezgahlarda satılan tescilli Ketenköyneği fıstığı, özellikle TEKNOFEST döneminde...

2 gün önce

Bakan Kurum’dan 500 bin sosyal konut açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "500 Bin Sosyal Konut Projesi...

2 gün önce

Dolar ve Euro’da son durum: Piyasada gözler döviz kurlarında

Dolar kaç TL'den işlem görüyor? Euro da son durum ne? İşte detaylar...

2 gün önce

Bakan duyurdu! 1 milyar 756 milyon 600 bin lira ödeme...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi ve genç...

3 gün önce

Altın güne nasıl başladı?

Altın haftanın ortasında da hareketliliğini sürdürüyor. Çeyrek altın kaç TL? İşte tüm detaylar…

3 gün önce

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar kaç TL'den işlem görüyor? Euro da son durum ne? İşte detaylar...

4 gün önce

Altında güne sert düşüşle başladı!

Altın haftanın başında da hareketliliğini sürdürüyor. Çeyrek altın kaç TL? İşte tüm detaylar…

4 gün önce

Türkiye’nin dış borç tablosu açıklandı: Rakam dikkat çekti!

Türkiye’nin Kısa Vadeli Dış Borç (KVDB) stoku, bir önceki aya göre 25 milyon dolarak artarak...

5 gün önce

Tarımsal girdi fiyatlarında dikkat çeken artış!

Ağustos ayında tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 30,28 arttı, aylık yüzde...

5 gün önce

Döviz kurlarında son durum: Dolar ve euro ne kadar?

Dolar kaç TL'den işlem görüyor? Euro da son durum ne? İşte detaylar...

5 gün önce

Altın haftaya nasıl başladı?

Altın haftanın ilk gününde de hareketliliğini sürdürüyor. Çeyrek altın kaç TL? İşte tüm detaylar…

5 gün önce