Urfa'da yapılan zamlar yardım derneklerini olumsuz etkiledi
Türkiye’de son günlerde gıda, giyim gibi ürünlere yapılan zamlar ihtiyaç sahiplerine yardım yapan dernekleri de olumsuz etkiledi.
Kentte daha çok ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim gibi yardımlar yaptığını belirten Rahmet Damlası Derneği Başkanı Mehmet Emin Kutluay, zamlardan dolayı ihtiyaç sahibi aile sayısının arttığını belirtti.
“İKİ LİTRELİK YAĞI 45 LİRADAN ALIYORUZ”
Rahmet Damlası Dernek Başkanı Mehmet Emin Kutluay, Ruha TV’ye yaptığı açıklamada; “ biz dernek olarak yapılan zamlardan etkilendik. Maddi olarak etkilendik. Çünkü 150 TL’ye yaptırdığımız gıdamız şuanda bu fiyata çıkmıyor. Kentte ihtiyaç sahibi aile sayımız arttı. Bu süreçte insanlarımız gerçek anlamda bu pahalılığa teslim olmuş duruma geldiler. Biz az önce bile iki liralık yağı 45 liradan aldık. Allah bu süreçte yardımcımız olsun. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Durum böyle olunca bizim ihtiyaç sahibi aile sayımızda attı. Biz bunların hepsine yetişmeye çalışıyoruz. Tabi bu durum sadece bizi değil tüm dernekleri etkiledi” ifadelerini kullandı.
“KENTTE İHTİYAÇ SAHİBİ ARTTI”
Ekonomik sürecin zenginleri dahi olumsuz etkilediğini belirten Kutluay, “Biz çıkıp zenginlere bize verin diyoruz. Onlarda da bir şey yok. Hepsi bu ekonomik süreçten olumsuz etkilendi. Biz bu süreci atlattıktan sonra inanıyorum ki yine eskisi gibi ve daha fazla yardımlar yapacağımızı ümit ediyorum. Biz zaten böyle bir duruma karşılık her zaman hazırlıklıydık. Derneğe kayıtlı ailelerimize yardımlar dağıttık. Kış aylarından dolayı sobası olmayanlara soba verdik. Dünden bu yana gıda dağıtımlarımız gerçekleşiyor. Kurbanlar kesip et dağıtımları yapıyoruz. Giyim yine aynı şekilde. Çok şükür bu konuda halkımız bizi yalnız bırakmadı. Bizde gücümüz nispetinde vatandaşlarımıza yetişmeye çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Urfa'da vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandı!
Şanlıurfa'da öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.
Osmaniye'de sağınak yağış hayatı olumsuz etkiledi!
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve fırtına, yaşamı olumsuz...
Urfa'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi!
Şanlıurfa güne yağmurlu bir sabah ile uyandı. Kent genelinde Kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.
Ekonomi Haberleri
TümüSosyal yardımlarda yeni dönem: Ailekart ile 15 farklı...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerinin tek bir kart üzerinden...
Urfa fıstığında TEKNOFEST etkisi!
Şanlıurfa'da tezgahlarda satılan tescilli Ketenköyneği fıstığı, özellikle TEKNOFEST döneminde...
Bakan Kurum’dan 500 bin sosyal konut açıklaması!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "500 Bin Sosyal Konut Projesi...
Dolar ve Euro’da son durum: Piyasada gözler döviz kurlarında
Dolar kaç TL'den işlem görüyor? Euro da son durum ne? İşte detaylar...
Bakan duyurdu! 1 milyar 756 milyon 600 bin lira ödeme...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi ve genç...
Altın güne nasıl başladı?
Altın haftanın ortasında da hareketliliğini sürdürüyor. Çeyrek altın kaç TL? İşte tüm detaylar…
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
Dolar kaç TL'den işlem görüyor? Euro da son durum ne? İşte detaylar...
Altında güne sert düşüşle başladı!
Altın haftanın başında da hareketliliğini sürdürüyor. Çeyrek altın kaç TL? İşte tüm detaylar…
Türkiye’nin dış borç tablosu açıklandı: Rakam dikkat çekti!
Türkiye’nin Kısa Vadeli Dış Borç (KVDB) stoku, bir önceki aya göre 25 milyon dolarak artarak...
Tarımsal girdi fiyatlarında dikkat çeken artış!
Ağustos ayında tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 30,28 arttı, aylık yüzde...
Döviz kurlarında son durum: Dolar ve euro ne kadar?
Dolar kaç TL'den işlem görüyor? Euro da son durum ne? İşte detaylar...
Altın haftaya nasıl başladı?
Altın haftanın ilk gününde de hareketliliğini sürdürüyor. Çeyrek altın kaç TL? İşte tüm detaylar…




