BESİLİK DANALARIN KİLOSU 3,90 DOLARA ALINDI, ÜRETİCİYE YAKLAŞIK 6 DOLARA SATILACAK.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat: "Besilik danaların kilosu 3,90 dolara alındı, üreticiye yaklaşık 6 dolara satılacak. Ucuz eti vatandaşa pahalı satarak mı enflasyonla mücadele edeceksiniz?"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı 600 bin baş besilik hayvan ithalatı yapacağını duyurdu. Besilik danaların kilosu 3,90 dolara alındı. Peki, üreticiye kaça satılacak? 187 TL’ye. Yani yaklaşık 6 dolara. Mehmet Şimşek, ‘Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz’ diyor. Ucuz eti vatandaşa pahalı satarak mı enflasyonla mücadele edeceksiniz? Şov için patates-soğan depolarını basan, marketlerde etiket kontrolü yapan AKP, gitsin Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ile Mehmet Şimşek’in ofislerini bassın. Bakalım hangi ithalatçılar o ofislerde cirit atıyor” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı 600 bin baş besilik hayvan ithalatı yapacağını duyurdu. Besilik danaların kilosu 3,90 dolara alındı. Peki, üreticiye kaça satılacak? 187 TL’ye. Yani yaklaşık 6 dolara. Mehmet Şimşek, ‘Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz’ diyor. Ucuz eti vatandaşa pahalı satarak mı enflasyonla mücadele edeceksiniz? Şov için patates-soğan depolarını basan, marketlerde etiket kontrolü yapan AKP, gitsin Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ile Mehmet Şimşek’in ofislerini bassın. Bakalım hangi ithalatçılar o ofislerde cirit atıyor” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 600 bin baş besilik hayvan ithalatına ilişkin açıklama yaptı. Karabat’ın bugün X hesabından yaptığı açıklama şöyle:
“BESİLİK DANALARIN KİLOSU 3,90 DOLARA ALINDI. ÜRETİCİYE 187 TL’YE YANİ YAKLAŞIK 6 DOLARA SATILACAK”
“İşte AKP’nin enflasyonla mücadelesi kilosu 124 TL’ye ithal edilen besilik danalar üreticiye 187 TL’den satılacak. Şubat’ta gıda enflasyonu yüzde 8,25 oldu. Yıllık gıda enflasyonu yüzde 71,12 seviyesinde. AKP ise gıdayı daha da pahalı yapacak adımlar atıyor. Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı 600 bin baş besilik hayvan ithalatı yapacağını duyurdu. Uruguay’dan ilk gemi yola çıktı. Besilik danaların kilosu 3,90 dolara (124 TL) alındı. Peki, üreticiye kaça satılacak? 187 TL’ye. Yani yaklaşık 6 dolara.
“BESİLİK HAYVAN PAHALI SATILIYOR”
Tarım yazarı değerli gazeteci Ali Ekber Yıldırım ayrıntıları yazdı. Et ve Süt Kurumu’nun yaptığı bu ithalatla elde edilecek kârla hayvancılık geliştirilecekmiş. Yıldırım’ın yazısını okumanızı öneririm. Biz makro ekonomik politikalara bakalım. İçeride çiftçinin üretim maliyeti düşürülmeye çalışılmadan ithalata bağımlılık bitmez. İthalatla üretici ezilmesin denilerek besilik hayvan pahalı satılıyor. Ancak üretici zaten mazotla, yem fiyatlarıyla ezilmiş durumda.
“BESİLİK HAYVAN PAHALI SATILIYOR”
2024 bütçe gelirlerinin yüzde 88,12’si vergilerden oluşuyor. Toplamda 8,3 trilyon TL vergi toplanması öngörülüyor. Bu kadar yüksek gelir varken, ‘İthal besilik hayvanlardan gelir elde ederek hayvancılığı destekleyeceğiz’ demek, bu işten anlamadığınızın itirafıdır. Besilik hayvan pahalı satılıyor. Bütçeden üreticimizi destekleyip, uygun fiyatlı ithal edilen etleri de vatandaşa ucuz satarsanız, gıda fiyatlarındaki artışı frenlemiş olursunuz. Ama ithalat lobilerini destekleyen AKP’nin böyle bir derdi yok.
“MARKETLERDE ETİKET KONTROLÜ YAPAN AKP, GİTSİN TARIM BAKANI İBRAHİM YUMAKLI İLE MEHMET ŞİMŞEK’İN OFİSLERİNİ BASSIN”
Tarım Bakanı’nın aynı zamanda Et ve Süt Kurumu’nda yönetici olan danışmanının Macaristan’da hayvan satış şirketi kurduğunu belgelerle açıkladım. Benzer bir senaryonun Güney Amerika ülkelerinde de devreye alındığı belirttim. Plan tıkır tıkır işliyor. Vatandaşı ve ülkeyi düşünen ise yok. Mehmet Şimşek, ‘Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz’ diyor. Ucuz eti vatandaşa pahalı satarak mı enflasyonla mücadele edeceksiniz? Şov için patates-soğan depolarını basan, marketlerde etiket kontrolü yapan AKP, gitsin Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ile Mehmet Şimşek’in ofislerini bassın. Bakalım hangi ithalatçılar o ofislerde cirit atıyor?”









ANKA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Şanlıurfa'da fıstık üreticisi dertli: “Ürünümüz elimizde...
Türkiye Fıstık Üreticileri Merkez Birlik Başkanı Faruk Akbaş, fıstık üreticilerinin yaşadığı...
Şanlıurfa’da üzen zam: Kilosu 500 TL’yi buldu
Şanlıurfa isotunu sevenlere kötü haber geldi. Geçtiğimiz yıl fiyatı 300 TL olan isot bu yıl 500...
Serbest bölgelerin 7 aylık ihracatı 7,7 milyar dolara...
Ticaret Bakanlığı'na bağlı 19 serbest bölgede gerçekleşen 7 aylık ihracat, yüzde 6,9 artışla 7,7...
Ekonomi Haberleri
TümüSosyal yardımlarda yeni dönem: Ailekart ile 15 farklı...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerinin tek bir kart üzerinden...
Urfa fıstığında TEKNOFEST etkisi!
Şanlıurfa'da tezgahlarda satılan tescilli Ketenköyneği fıstığı, özellikle TEKNOFEST döneminde...
Bakan Kurum’dan 500 bin sosyal konut açıklaması!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "500 Bin Sosyal Konut Projesi...
Dolar ve Euro’da son durum: Piyasada gözler döviz kurlarında
Dolar kaç TL'den işlem görüyor? Euro da son durum ne? İşte detaylar...
Bakan duyurdu! 1 milyar 756 milyon 600 bin lira ödeme...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi ve genç...
Altın güne nasıl başladı?
Altın haftanın ortasında da hareketliliğini sürdürüyor. Çeyrek altın kaç TL? İşte tüm detaylar…
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
Dolar kaç TL'den işlem görüyor? Euro da son durum ne? İşte detaylar...
Altında güne sert düşüşle başladı!
Altın haftanın başında da hareketliliğini sürdürüyor. Çeyrek altın kaç TL? İşte tüm detaylar…
Türkiye’nin dış borç tablosu açıklandı: Rakam dikkat çekti!
Türkiye’nin Kısa Vadeli Dış Borç (KVDB) stoku, bir önceki aya göre 25 milyon dolarak artarak...
Tarımsal girdi fiyatlarında dikkat çeken artış!
Ağustos ayında tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 30,28 arttı, aylık yüzde...
Döviz kurlarında son durum: Dolar ve euro ne kadar?
Dolar kaç TL'den işlem görüyor? Euro da son durum ne? İşte detaylar...
Altın haftaya nasıl başladı?
Altın haftanın ilk gününde de hareketliliğini sürdürüyor. Çeyrek altın kaç TL? İşte tüm detaylar…





