RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Dünya Putin: 'Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımı bizim içi...

Putin: 'Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımı bizim için acil bir tehdit oluşturmuyor'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) liderler zirvesinde yaptığı açıklamada, “Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımı bizim için acil bir tehdit oluşturmuyor” dedi.

· 2 dk okuma · Süper A. · 858 okunma
0Yorumlar
Putin: 'Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımı bizim için acil bir tehdit oluşturmuyor'
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) 20. kuruluş yılı nedeniyle Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi.

Rusya lideri Putin'in ev sahipliğinde gerçekleşen zirvede liderler Covid-19 salgını nedeniyle 2 buçuk yıl sonra yüz yüze toplantı yapma fırsatı bulurken, toplantının ana gündem maddeleri bölgesel güvenlik ana başlığı altında Afganistan, Avrasya ve Ukrayna oldu. Afganistan'a komşu olan Orta Asya ülkelerinin Taliban rejimine karşı çekincelerinin ele alındığı zirvenin açılış konuşmasında Putin, bölgesel güvenliğin öneminden bahsetti.

"Pentagon, ortak alanlarımızda biyolojik laboratuvarlar oluşturdu"

Ukrayna'da, ABD tarafından biyolojik silahlar oluşturulduğunu ve bu ülkelerin hastalıklar yayma hedefinde olduğunu savunan Putin, "ABD'nin, Sovyetler Birliği sonrası alanlarda biyolojik laboratuvarlar kurduğuna dair uzun zamandır uyarılarda bulunduk. Pentagon, ortak alanlarımızda düzinelerce biyolojik laboratuvar oluşturdu. Bu tür laboratuvarların ana görevi tehlikeli hastalıklar ve virüsler yaymaktı" dedi. Ukrayna ile ilgili sözlerinde bu ülkede uzun zamandır Neo Nazi oluşumların desteklendiğini ifade eden Putin, bu grupların siviller için tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

“Finlandiya ve İsveç ile hiçbir sorunumuz yok”

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılım talebiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Putin, "Finlandiya ve İsveç ile hiçbir sorunumuz yok. Dolayısıyla NATO'nun bu ülkeler üzerinden genişlemesi bizim için acil bir tehdit oluşturmuyor" şeklinde konuştu. Aynı zamanda Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımı sonrasında NATO askeri altyapısının bu ülkelere konuşlanması durumunda tepki göstereceklerini ilave eden Putin, "Askeri altyapıların bu ülkelere genişletilmesi kesinlikle tepkimizi tetikleyecektir" diyerek uyarılarda bulundu. Açıklamaların ardından kapalı oturuma geçilirken, Putin'in liderler ile Ukrayna meselesini detaylı şekilde ele alacağı aktarıldı.




İHA


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Dünya Haberleri

Tümü

Suudi Arabistan’daki havalimanı’na saldırı: Ölü ve...

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ülkenin Dammam şehri yakınlarındaki Kral Fahd...

2 gün önce

30 ülkeden temsilci Şanlıurfa’da müzik için buluştu!

Şanlıurfa, yaklaşık 30 ülkeden temsilcinin katıldığı UNESCO Müzik Şehirleri Yıllık Toplantısı’na...

12 gün önce

Riyad’daki havalimanına füze saldırısı: 12 ölü, 309 yaralı

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Yemen’deki Husilerin Riyad yakınlarındaki Kral...

13 gün önce

Harran Üniversitesindeki 17 akademisyen dünyanın en...

Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından Elsevier iş birliğiyle hazırlanan “Dünyanın En...

14 gün önce

Sessiz ölüm vakaları artıyor: O salgın 7 eyalete yayıldı!

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde geçtiğimiz mayıs ayında başlayan Ebola salgınında hayatını...

21 gün önce

Trump: "Avrupa stoklarındaki dizel yakıtı piyasaya sürecek"

ABD Başkanı Donald Trump, “Avrupa stoklarındaki büyük miktarda dizel yakıtı piyasaya sürmeyi...

22 gün önce

Dünya diken üstünde: Sessiz ölüm vakaları artıyor!

Kongo Demokretik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısı...

26 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizler, Filistin halkının...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu'nda katılımcılara hitap...

1 ay önce

Trump: "İran savaşı çok yakında sona erecek"

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la savaşın Kasım ayındaki ara seçimlerinden sonra sona ereceğini...

1 ay önce

Gazze’yi anlatan “NAZA” belgeseline Venedik’te rekor alkış!

Gazze'de sivillerin öldürülmesini konu alan "NAZA" belgeseli, Venedik Film Festivali galasında 25...

1 ay önce

Türkiye, Artemis Anlaşmaları’nı imzaladı!

Türkiye, Ay, Mars ve ötesindeki sivil uzay faaliyetlerine ilişkin temel ilkeleri belirleyen...

1 ay önce

İran Ürdün'deki ABD hava üssünü vurdu!

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Lark Adası'na yönelik hava saldırısına...

1 ay önce