RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Dünya İran: ABD ile görüşme yok

İran: ABD ile görüşme yok

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile doğrudan müzakerelerin ancak temel koşulların değişmesi halinde mümkün olabileceğini belirtti.

· 2 dk okuma · Süper A. · 47 okunma
0Yorumlar
İran: ABD ile görüşme yok

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile doğrudan müzakerelerin ancak temel koşulların değişmesi halinde mümkün olabileceğini belirtti.
Arakçi, "Bazı hususlar değişmediği sürece Washington ile görüşme yapmak söz konusu değil" dedi İran'ın rakiplerinin uyguladığı yaptırımlara karşı koymaya odaklandığını vurguladı ve dolaylı müzakereleri tercih edilen yaklaşım olarak tanımladı. "ABD ile doğrudan görüşmelerden kaçınma konusundaki pozisyonumuz inatçılığa değil, geçmiş deneyimlere dayanmaktadır," diye belirtti.

İran: ABD ile görüşme yok

İran hükümeti, Perşembe günü ABD Başkanı Donald Trump'ın mesajını incelediğini ve uygun zamanda ve uygun şekilde yanıt vereceğini doğruladı. ABD medyasında daha önce çıkan haberlerde , Trump'ın Dini Lider Ali Hamaney'e gönderdiği mesajda, yeni bir nükleer anlaşmaya varılması için iki aylık süre verildiği belirtilmişti.

Hamaney , öneriyi, küresel kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir "aldatmaca" olarak nitelendirerek reddetti. Arakçi, Trump'ın mesajının tehditlerinin yanı sıra bazı "fırsatlar" da içerdiğini kaydetti. Arakçi, "Bazı hususlar değişmediği sürece Washington ile görüşme yapmak söz konusu değil" dedi.

İran: ABD ile görüşme yok

İran'ın rakiplerinin uyguladığı yaptırımlara karşı koymaya odaklandığını vurguladı ve dolaylı müzakereleri tercih edilen yaklaşım olarak tanımladı. "ABD ile doğrudan görüşmelerden kaçınma konusundaki pozisyonumuz inatçılığa değil, geçmiş deneyimlere dayanmaktadır," diye belirtti.

İran hükümeti, Perşembe günü ABD Başkanı Donald Trump'ın mesajını incelediğini ve uygun zamanda ve uygun şekilde yanıt vereceğini doğruladı. ABD medyasında daha önce çıkan haberlerde , Trump'ın Dini Lider Ali Hamaney'e gönderdiği mesajda, yeni bir nükleer anlaşmaya varılması için iki aylık süre verildiği belirtilmişti.

Hamaney , öneriyi, küresel kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir "aldatmaca" olarak nitelendirerek reddetti .Arakçi, Trump'ın mesajının tehditlerinin yanı sıra bazı "fırsatlar" da içerdiğini kaydetti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Dünya Haberleri

Tümü

Suudi Arabistan’daki havalimanı’na saldırı: Ölü ve...

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ülkenin Dammam şehri yakınlarındaki Kral Fahd...

2 gün önce

30 ülkeden temsilci Şanlıurfa’da müzik için buluştu!

Şanlıurfa, yaklaşık 30 ülkeden temsilcinin katıldığı UNESCO Müzik Şehirleri Yıllık Toplantısı’na...

12 gün önce

Riyad’daki havalimanına füze saldırısı: 12 ölü, 309 yaralı

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Yemen’deki Husilerin Riyad yakınlarındaki Kral...

13 gün önce

Harran Üniversitesindeki 17 akademisyen dünyanın en...

Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından Elsevier iş birliğiyle hazırlanan “Dünyanın En...

14 gün önce

Sessiz ölüm vakaları artıyor: O salgın 7 eyalete yayıldı!

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde geçtiğimiz mayıs ayında başlayan Ebola salgınında hayatını...

21 gün önce

Trump: "Avrupa stoklarındaki dizel yakıtı piyasaya sürecek"

ABD Başkanı Donald Trump, “Avrupa stoklarındaki büyük miktarda dizel yakıtı piyasaya sürmeyi...

21 gün önce

Dünya diken üstünde: Sessiz ölüm vakaları artıyor!

Kongo Demokretik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısı...

25 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizler, Filistin halkının...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu'nda katılımcılara hitap...

1 ay önce

Trump: "İran savaşı çok yakında sona erecek"

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la savaşın Kasım ayındaki ara seçimlerinden sonra sona ereceğini...

1 ay önce

Gazze’yi anlatan “NAZA” belgeseline Venedik’te rekor alkış!

Gazze'de sivillerin öldürülmesini konu alan "NAZA" belgeseli, Venedik Film Festivali galasında 25...

1 ay önce

Türkiye, Artemis Anlaşmaları’nı imzaladı!

Türkiye, Ay, Mars ve ötesindeki sivil uzay faaliyetlerine ilişkin temel ilkeleri belirleyen...

1 ay önce

İran Ürdün'deki ABD hava üssünü vurdu!

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Lark Adası'na yönelik hava saldırısına...

1 ay önce