RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
AnasayfaGüncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarım ve HayvancılıkYazarlarSağlık
Anasayfa Bilim ve Teknoloji Uzmanlardan uyarı: Sosyal medya yasağını böyle aşabilirler!

Uzmanlardan uyarı: Sosyal medya yasağını böyle aşabilirler!

Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu, 15 yaşın altındaki çocuklar için getirilen sosyal medya kısıtlamasının ardından başka kişiler tarafından hesap kiralama işlemleri yapılabileceğini söyleyerek, "Hesap kiralamalar yapay zeka ile tespit edilip önlenebilir" dedi.  

· 2 dk okuma · HALİLİYE / ŞANLIURFA · Yıldız R. · İHA

Hakan Topuzoğlu, düzenleme ile birlikte çocuklarda ve ebeveynlerde dijital okuryazarlığın ön plana çıkacağını söyleyerek, "Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle 15 yaş altı çocuklar için sosyal medya düzenlemeleri geldi. Bunu oldukça olumlu olarak değerlendiriyorum. Çünkü ne yazık ki bugüne kadar bir başıboşluk olduğu için sıkıntılar olabiliyordu. Tabi ki bu gelişme dijital okuryazarlığın da daha ön plana gelmesini sağlayacak. Bu konuda hem okulda, hem evde, hem öğretmenler, hem aile, anne baba çocuklarını daha iyi bilinçlendirmiş olacak. Tabi ki yasal anlamdaki bu düzenleme sayesinde de artık sosyal medya bir sıkıntı, facia merkezi ya da yanlış çalışmaların olduğu yer değil de daha çok üretkenlik ya da katkı sağlayabilecekleri, bilgi paylaşabilecekleri, iyiye kullanabilecekleri bir yer haline gelmiş olacak" dedi.

Uzmanlardan uyarı: Sosyal medya yasağını böyle aşabilirler!

"KİRALIK HESAPLAR YAPAY ZEKA İLE TESBİT EDİLEBİLİR"

Kısıtlamanın ardından kiralık hesapların açılarak kullanıma sunulabileceğini fakat yapay zeka ile tespit edilebileceğini belirten Topuzoğlu, "Aslında şöyle bir durum var. Her türlü düzenlemede ne yazık ki bazıları da bunu nasıl ortadan kaldırabilirim ya da alternatif yollardan nasıl kullanabilirim diye yöntemler üretmeye çalışıyorlar. İşte burada da sosyal medya hesaplarının satılması gündeme geliyor. Başkaları adına açılmış hesaplar olabilir ya da anne babasının hesabı olabilir, tanıdık birinin hesabı olabilir ya da parayla satılan hesaplar olabilir. Bunlar gündeme gelecek ama tabi ki bunu da aslında engellemek mümkün. Nasıl mümkün olabilir diye düşündüğümüz zaman aklımıza şöyle bir cevap geliyor. Sürekli bir hesapta aynı yüzler paylaşılıyorsa yapay zeka kullanılarak bu hesabın başkası adına açılıp da kullanıldığı, 15 yaşından daha küçük birinin kullandığı tespit edilebilir ve böylece bununla ilgili gerekli önlemler de alınabilir. Fakat tabi ki bu konuda hem sosyal medya mecralarının hem de kurum ve ailelerin aynı bilinçte olması ve aynı tavrı ortaya koyması da büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.



Kaynak: İHA

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Tümü

İçişleri Bakanı helikopter simülatöründe uçuş...

İçişleri Bakanı Çiftçi, Emniyet envanterindeki ilk helikopterin simülatöründe uçuş gerçekleştirdi.

1 ay önce

Türk Yıldızları’nın gösterisi TEKNOFEST heyecanını...

Şanlıurfa’da düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu’da Türk Yıldızları’nın gerçekleştirdiği nefes kesen...

1 ay önce

Şanlıurfa’da TEKNOFEST heyecanı başladı!

Şanlıurfa’da başlayan TEKNOFEST Güneydoğu, vatandaşlar ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

1 ay önce

Urfa'da TEKNOFEST açılışında protokol halay çekti!

TEKNOFEST Güneydoğu, Şanlıurfa'da gerçekleştirilen coşkulu bir açılış programı ile kapılarını...

1 ay önce

Bakan Kacır: "Türkiye Yüzyılını gençlerinin azmi ve...

Şanlıurfa'da TEKNOFEST etkinliğinde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,...

1 ay önce

TEKNOFEST Güneydoğu’da Bayraktar AKINCI rüzgarı!

Şanlıurfa GAP Havalimanı'da düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu'da Bayraktar AKINCI gösteri uçuşu yaptı.

1 ay önce

Genç yetenekler TEKNOFEST Şanlıurfa yolunda!

Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek dev organizasyon öncesinde Cizreli öğrencilerin katılım süreçleri...

1 ay önce

Vali Şıldak: “TEKNOFEST hazırlıklarının son aşamasına...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak 30 Eylül 4 Ekim tarihleri arasında kentte gerçekleştirilecek olan...

1 ay önce

Türk F-16’ları Romanya’daki tatbikata katılıyor!

Türk Hava Kuvvetleri, Romanya’da düzenlenen Burebista-2026 tatbikatı’nda görev alıyor.

1 ay önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ikinci Milli Hızlı Tren setinin üretimine...

1 ay önce

TEKNOFEST Şanlıurfa için ziyaretçi kayıtları başladı!

Şanlıurfa’da gerçekleştirilmesi beklenen TEKNOFEST Şanlıurfa 2026 için ziyaretçi kayıtları başladı.

1 ay önce

NASA duyurdu: Devasa yeni bir krater keşfedildi!

Bilim insanları, Ay yüzeyinde 222 metre çapında devasa yeni bir krater keşfetti.

1 ay önce