BAŞKAN GÜLPINAR’DAN DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Şanlıurfa’nın insanlık tarihinin ilk tarım izlerini taşıyan bereketli toprakların merkezinde yer alan kadim bir üretim şehri olduğunu belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, binlerce yıldır bu topraklarda toprağa emek veren çiftçilerin alın teriyle üretimi büyüttüğünü, bereketi çoğalttığını ve hayatın devamlılığına güç kattığını ifade etti.
Şanlıurfa’nın üretim gücünün arkasında çiftçilerin emeği, sabrı ve fedakârlığının bulunduğunu vurgulayan Gülpınar, tarımın yalnızca ekonomik bir alan değil, aynı zamanda geleceği şekillendiren stratejik bir güç olduğunu kaydetti.
1 MİLYON FİDE ÜRETİCİLERLE BULUŞTURULDU
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak üreticiyi destekleyen, yerli üretimi güçlendiren ve sürdürülebilir tarımı önceleyen projeleri kararlılıkla hayata geçirdiklerini belirten Başkan Mehmet Kasım Gülpınar, 2026 üretim sezonu kapsamında belediyeye ait tesislerde üretilen 1 milyon patlıcan ve biber fidesinin üreticilerle buluşturulduğunu ifade etti.
TARIMDA ÖNCELİK YERLİ ÜRETİM
Başkan Gülpınar ayrıca ata tohumlarının yeniden üretime kazandırılarak yerel tarım mirasının koruma altına alındığını, modern seralarda binlerce fidan üretimine başlandığını, anıza ekim uygulamalarıyla hem toprağı koruyan hem de maliyetleri azaltan yenilikçi yöntemlerin yaygınlaştırıldığını söyledi.
Fıstık fidanı desteklerinden modern ekipman uygulamalarına kadar birçok projeyle üreticilerin yanında olmaya devam ettiklerini vurgulayan Gülpınar, tarımsal üretimi güçlendiren çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
“ŞEHRİMİZİN YEŞİL GELECEĞİNE DE YATIRIM YAPIYORUZ”
Başkan Gülpınar, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi seralarında gerçekleştirdiği üretim modeliyle yalnızca tarımsal üretime değil, Şanlıurfa’nın yeşil geleceğine de katkı sunduğunu dile getirdi.
Belediye seralarında üretilen çınar ağaçları, mevsimlik çiçekler ve fidanlarla hem kamu kaynaklarının verimli kullanıldığını hem de kentin yeşil dokusunun güçlendirildiğini ifade eden Gülpınar, güçlü bir tarımın güçlü bir gelecek anlamına geldiğini söyledi.
Başkan Mehmet Kasım Gülpınar, mesajında “Çünkü biliyoruz ki; güçlü bir tarım, güçlü bir gelecek demektir. Toprağa düşen her tohum; üretimin, umudun ve bağımsızlığın sembolüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, emeğiyle toprağı berekete dönüştüren, üreterek ülkemize değer katan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü gönülden kutluyor; bereketli, huzurlu ve bol kazançlı bir üretim sezonu diliyorum” sözlerini kullandı.




Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Kasım Gülpınar TEKNOFEST için konuştu: “Şu anda...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen...
Başkan Gülpınar’dan TEKNOFEST Güneydoğu’ya davet!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında...
Dünya şampiyonu Vox Humanis'ten Gülpınar'a ziyaret!
İsveç’te düzenlenen World Choir Games 2026’da 40’tan fazla ülke ve 8 bin 500’ü aşkın korist...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüŞUSKİ duyurdu: O mahallelerde sular kesilecek!
ŞUSKİ, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle iki mahallede su kesintisi yaşanacağını duyurdu.
AFAD duyurdu: 4,3 büyüklüğünde deprem!
AFAD sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Akdeniz’de meydana gelen 4.3 büyüklüğünde...
Milli sporculardan Vali Şıldak’a ziyaret!
Uluslararası şampiyonalarda derece elde eden milli sporcular, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ı...
Meteoroloji’den sel ve taşkın uyarısı: O illerde...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağış beklenen illeri uyararak sel ve taşkınlara karşı önlem...
Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda gerçeği aratmayan yangını...
Şanlıurfa GAP Havalimanında, muhtemel uçak kazaları ve yangınlara karşı hazırlıkları...
Urfa'da yetişen ceylanlar doğaya salındı!
Şanlıurfa Kızılkuyu Ceylan Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen 50 ceylan, biyolojik çeşitliliğin...
Urfa'da fotoğrafçılar kentin ilk cezaevini fotoğrafladı!
Şanlıurfa'da fotoğrafçılık kursu kursiyerleri, eskiden kentin ilk cezaevi olan, ardından...
ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat!
ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacak üyeler için gerekli belgeler ve oy verme noktaları açıklandı.
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Urfa'da listede!
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu bazı iller için kuvvetli sağanak yağış...
Şanlıurfa Barosu'nun acı günü!
Şanlıurfa Barosu, 3. Ağır Ceza Mahkemesi mübaşirinin vefatını duyurdu.
Urfa’da yeni proje alanları ziyarete açılıyor!
Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl Platosu’nda hayata geçirilen, şehrin tarihi ve kültürel...
HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem
Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...

