Bakan Şimşek: Savunma sanayi bizim için en kritik sektör
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, SAHA 2026 Savunma Havacılık Fuarı programında stant ziyaretleri yaptı. Ziyaretler sonrası basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, SAHA 2026 Savunma Havacılık Fuarı programında stant ziyaretleri yaptı. Ziyaretler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şimşek, "Savunma sanayi bizim için en kritik sektör, çok güçlü bir şekilde desteklediğimiz bir sektör. Savunma sanayinin bizim açımızdan bir önemi de şu; gelecekte sanayide dönüşümün motoru olarak görüyoruz" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Saha 2026 Savunma Havacılık Fuarı'nda stantları ziyaret etti. Bakan Şimşek fuarı Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve beraberindeki heyetle gezdi.
TÜRKİYE-KUVEYT ARASINDA SAVUNMA SANAYİ NİYET BEYANI İMZA TÖRENİ
Ardından Bakan Şimşek, Türkiye – Kuveyt Savunma Sanayii Niyet Beyanı İmza Töreni’ne katıldı. Törende Kuveyt Savunma Bakanı H.E. Şeyh Abdullah Ali Abdullah Al-Salem Al-Sabah ile Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün arasında; Aselsan, Baykar, Havelsan, Otokar ve Yonca Teknik Tersanesi firmalarından savunma sanayii sistemleri tedarikine yönelik Devletten Devlete Satış Protokolü kapsamında Niyet Beyanı imzalandı. Türkiye ile Kuveyt arasındaki savunma sanayii işbirliğini daha ileri bir seviyeye taşıyacak önemli bir adım niteliği taşıyan niyet beyanı imza töreninin ardından Bakan Şimşek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
'DİĞER SEKTÖRLERİN DE DÜNYADA KONUMLANMASINA YARDIMCI OLACAK'
Bakan Şimşek, " Geçen sene de gelmiştim, bu sene çok daha etkileyici, çok daha muhteşem. Savunma sanayi bizim için en kritik sektör, çok güçlü bir şekilde desteklediğimiz bir sektör. Savunma sanayinin bizim açımızdan bir önemi de şu; gelecekte sanayide dönüşümün motoru olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugün ülkemizin tehditlere karşı caydırıcılığını artırmak üzere savunma sanayi ekosistemini güçlü bir şekilde inşa etmiş durumdayız. Bizim için değerli olan önemli bir ihracat kalemi. 90’lı yıllarda Türkiye dünyanın en büyük ilk 5 ithalatçısı arasındaydı. Bugün dünyanın en büyük ilk 11’inci ihracatçısı inşallah yakında ilk 10’a girer. Geçen sene 10 milyar dolarlık bir ihracat vardı ama siparişler 18 milyar dolardı. Dolayısıyla Türkiye’nin çok uzun süredir bir kırılganlığı olan cari açığının azalmasında büyük katkısı olan bir sektör. Bizim için orta uzun vadede ikili kullanım ve buradan sivil teknolojilerin gelişmesi. O anlamda biz sektörün rolünü ve geleceğini çok önemsiyoruz. Çok güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğiz. Sermaye piyasalarımız derinleştikçe, geliştikçe bu ekosistemi daha güçlü bir şekilde desteklemiş olacağız. Doğrusu buraya her geldiğimde Türkiye ekonomisi Türk sanayisi açısından çok daha iyimser bir gerçeklik söz konusu. Dolayısıyla inşallah savunma sanayindeki bu teknolojiler, bu gelişmeler diğer bütün sektörlerin de güçlü bir şekilde rekabetçi bir şekilde dünyada konumlanmasına yardımcı olacak" dedi.
Kaynak: DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Görgün'den savunma sanayi mesajı: Nitelikli insan kaynağı...
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, TEKNOFEST 2026 Güneydoğu kapsamında düzenlenen “Savunma...
Savunma sanayi tesislerinde yabancı elektrikli otomobil...
TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TEI gibi savunma sanayii...
Bakan Şimşek "af yok" dedi! Urfa esnafı isyan etti!
Türkiye'de bu yılın ilk yarısında ekonomi gündeminin önemli başlıklarından biri olan "vergi affı"...
Ekonomi Haberleri
TümüAraç sahipleri dikkat: Akaryakıtta yeni zam kapıda!
Küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki değişimlerin akaryakıt fiyatlarına...
Serbest bölgelerin ihracatı 9,8 milyar dolara ulaştı!
Türkiye’deki 19 serbest bölgenin ihracatı, 2026 yılının ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı...
Sürücüler dikkat! Benzin ve motorine dev zam
Gazeteci Olcay Aydilek 1 Kasım Pazar günü ÖTV kaynaklı benzine 4,15 TL, motorine 3,60 TL zammın...
Memur emeklilerinin maaşları değişecek mi?
2023 yılında çalışan memurlara verilen seyyanen zammın emekli aylıklarına yansıtılmaması...
Şanlıurfa’da sürücüler dikkat: Akaryakıt fiyatları...
Vatandaşlar akaryakıt fiyatlarındaki hareketliliği dikkatle takip etmeye devam ediyor. İşte...
Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?
Dolar kaç TL'den işlem görüyor? Euro da son durum ne? İşte detaylar...
Dicle Elektrik’ten Şanlıurfa’ya milyon liralık yatırım
Dicle Elektrik, Şanlıurfa'da enerji verimliliğini artırmak ve aydınlatma altyapısını modernize...
Altın alacaklar dikkat! Haftaya nasıl başladı?
Altın haftanın ilk gününde de hareketliliğini sürdürüyor. Çeyrek altın kaç TL? İşte tüm...
Sosyal yardımlarda yeni dönem: Ailekart ile 15 farklı...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerinin tek bir kart üzerinden...
Urfa fıstığında TEKNOFEST etkisi!
Şanlıurfa'da tezgahlarda satılan tescilli Ketenköyneği fıstığı, özellikle TEKNOFEST döneminde...
Bakan Kurum’dan 500 bin sosyal konut açıklaması!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "500 Bin Sosyal Konut Projesi...
Dolar ve Euro’da son durum: Piyasada gözler döviz kurlarında
Dolar kaç TL'den işlem görüyor? Euro da son durum ne? İşte detaylar...

