YILBAŞI DENETİM VERİLERİ AÇIKLANDI
Şanlıurfa’da ‘Yılbaşı Tedbirleri’ kapsamında yapılan denetimler ile ilgili veriler açıklanırken; Vali Hasan Şıldak, mesai gözetmeksizin sahada yer alan tüm çalışanlara teşekkür etti.
Şanlıurfa Valiliği; İçişleri Bakanlığı'nın vatandaşların yılbaşını huzur ve güven ortamında geçirebilmesini sağlamak için gönderdiği "Yılbaşı Tedbirleri" konulu genelgesi kapsamında yapılan denetimlerle ilgili verileri paylaştı.
Bu kapsamda 29 Aralık Cuma gününden itibaren yılbaşı tatili süresince Şanlıurfa genelinde Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, otogar, havaalanı ve caddelerde; yaya devriyeler, şok uygulamalar, göçmen şahıslara yönelik uygulamalar, trafik uygulaması ve umuma açık eğlence mekanlarına yönelik denetimler gerçekleştirildi.
155 Bin Kişi Sorgulandı
Uygulamalar kapsamında; 155 bin 110 şahıs sorgulanırken, 66 bin 999 araç, 663 motosiklet ve 251 umuma açık işyeri kontrol edildi. Yapılan denetim ve uygulamalar sonucunda; 205 aranan şahıs yakalanırken, 270 yoklama kaçağına işlem, 24 işyeri ve 16 şahsa ise idari para cezası uygulandı.
Yine denetimlerde Suriye uyruklu 15 şahsın kimliksiz olduğu ve herhangi bir yabancı kimlik numarası bilgisinin olmadığının tespit edildiği ve bu şahısların İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiğine yer verildi.
Şanlıurfa’da Uyuşturucuya Geçit Yok
2024 yılının huzur ve güven ortamı içerisinde karşılanabilmesi için 5 bin 230 emniyet ve jandarma personeli, mesai mefhumu gözetmeksizin sahada görev alırken denetimlerde; 846,83 gram esrar, 259,69 gram kubar esrar, 46,50 gram metamfetamin, 22,65 gram skunk, 3,65 gram eroin, 2,18 gram bonzai, 66 adet Lyrica hap, 2 adet bong, 3 adet payp diye tabir edilen aparat, 261 adet elektronik sigara, 130 paket puro, 850 gr puro tütünü, 780 paket sigara, 30 paket elektronik sigara kiti ve 4 adet cep telefonu ele geçirildi.
İl geneline yayılan denetimlerde ayrıca 8 adet kurusıkı tabanca ile birlikte 15 adet fişek, 41 adet ruhsatsız tabanca, 30 adet şarjör ve 202 adet fişek, 4 adet ruhsatsız tüfek ile birlikte 20 adet kartuşa el konuldu.
Vatandaşın Huzuru İçin Cadde ve Sokaklarda Emniyet Görev Başındaydı
Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerini kapsayan denetimlerde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edecek olası olumsuzlukların önüne geçebilmek için yapılan denetimlerin trafik uygulamalarında ise 160 araç ve 12 motosiklet trafikten men edilirken, 7 çalıntı araç yakalandı. 7 sürücü belgesinin geçici süreyle el konulduğu uygulamalarda, 4 bin 972 araç ile 104 motosiklete ise idari para cezası uygulandı.
Vali Şıldak, Tüm Çalışanlara Teşekkür Etti
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, vatandaşların yılbaşını huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirebilmesi için gerek güvenlik gerek sağlık gerekse tüm kamusal alanlarda görev başında olan çalışanlara teşekkür etti. Tüm ilgili birimlerin aksama yaşanmaksızın görevini en iyi şekilde icra ettiğini belirten Vali Şıldak, “Tüm bu çerçevede halkımızın yeni yılını bir kez daha en içten duygularla kutlarken, mesai gözetmeksizin şehrimizde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması adına görevini en iyi şekilde sürdüren tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
URFA HABER
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Denetim bilançosu açıklandı: Firmalara rekor ceza kesildi!
Ticaret Bakanlığı, 2026 yılı Nisan ayı ve Ocak-Nisan arası 4 aylık piyasa denetim bilançosunu...
Bayramda Göbeklitepe'ye ziyaretçi akını!
Kurban Bayramı tatilinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinin...
2025 Yılında Şanlıurfa Asayiş Verileri Açıklandı
Şanlıurfa’da kamu düzeni, asayiş, can ve mal güvenliği ile suçla mücadeleye dair 2025 yılı Asayiş...
Asayiş Haberleri
TümüŞanlıurfa'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 kişi yaralandı
Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde husumetli aileler arasında çıkan silahlı kavgada iki kişi...
Şanlıurfa'da korkutan yolculuk: Saniye saniye kaydedildi
Şanlıurfa Birecik yolunda seyir halinde olan bir tırın üzerinde oturan şahıs paniğe neden oldu....
Katliam gibi kazada 6 kişi hayatını kaybetti
Mardin’in Nusaybin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti....
Şanlıurfa'da belediye başkanına soruşturma izni
7 belediye başkanı ile 74 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verildi. İlgili kişi ve...
Şarkıcı Nevzat Doğansoy hayatını kaybetti
Nev sahne ismiyle bilinen Nevzat Doğansoy, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti
Bagaja konularak kaçırılmıştı: Gerçek ortaya çıktı!
Adana’da bir adamın zorla otomobilin bagajına konularak kaçırıldığı olayın detayları ortaya...
Şanlıurfa’da feci kaza: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Şanlıurfa'da otomobil ile motosiklet çarpıştı.Meydana gelen kazada sürücü ağır yaralandı.
Feci kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Çankırı'da mantar toplamak için gittikleri yayladan dönen 5 kişinin bulunduğu otomobil uçuruma...
Astor Enerji’den kamuoyu açıklaması
Astor Enerji A.Ş. (ASTOR), 23 Ekim 2026 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı...
Fon soruşturmasında 5 milyar liralık iade! Geçgel...
Türkiye genelinde çok sayıda yatırımcıyı etkileyen fon soruşturmasında Astor Enerji'nin ana...
Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Şanlıurfa’da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda vatandaşları dolandıran 3 şahıs...
Şanlıurfaspor eski başkan yardımcısı bir şahsı darp etti
Şanlıurfa spor eski Başkan Yardımcılarından T.B.’nin bir şahsı darp etmesi üzerine büyüyen...




