RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Asayiş Şanlıurfa’da elektrik panoları tehlike saçıyor!

Şanlıurfa’da elektrik panoları tehlike saçıyor!

Dicle Elektrik, Şanlıurfa genelinde kontrol ettiği 14 bine yakın elektrik panosunun yaklaşık 4 binine yetkisiz kişilerce kaçak elektrik kullanımı ve farklı nedenlerle müdahale edildiğini tespit etti.

· 2 dk okuma · Süper A. · 23 okunma
0Yorumlar
Şanlıurfa’da elektrik panoları tehlike saçıyor!

Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji arzı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, yaz aylarında artan elektrik tüketimiyle birlikte şebeke unsurlarına yönelik yetkisiz müdahalelerin önüne geçmek amacıyla Şanlıurfa genelinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. İl merkezi ve ilçelerde sahaya çıkan ekipler, abonelere enerji sağlayan sayısı 14 bine yaklaşan elektrik panosundan yetkisiz müdahaleye uğrayan yaklaşık 4 binini tek tek kontrol ederek güvenlik riski taşıyan müdahaleleri tespit etti.

Elektrik panolarına müdahale can güvenliğini tehdit ediyor!

4 BİNE YAKIN PANODA İZİNSİZ MÜDAHALE TESPİT EDİLDİ

Saha kontrollerinde kapakları veya kilitleri kırılan, sigortaları sökülen ya da elektrik bağlantılarına müdahale edilen 4 bine yakın pano belirlendi. Dicle Elektrik ekipleri, müdahale edilen panoların kırılan kilitlerini yenileyerek yeniden güvenli hale getirdi. Yetkisiz müdahaleler nedeniyle hasar gören 375 panodan onarılabilecek durumda olanlar sahada onarılırken kullanılamayacak durumdaki panolar ise yenileriyle değiştirildi. Şirket, elektrik panolarına yapılan yetkisiz müdahalelerin açıkta kalan bağlantılar ve zarar gören ekipmanlar nedeniyle elektrik çarpması ve yangın gibi ciddi güvenlik riskleri oluşturabileceğine dikkat çekti. Şebeke ekipmanlarının zarar görmesinin aynı zamanda enerji kesintilerine ve bölgedeki diğer kullanıcıların enerji arzının olumsuz etkilenmesine yol açabileceği belirtildi.

ŞEBEKEYE MÜDAHALEYE KARŞI HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILIYOR

Dicle Elektrik, elektrik dağıtım şebekesindeki pano ve diğer unsurlara yetkisiz şekilde müdahale edilmesinin yalnızca teknik bir sorun olmadığını, can ve mal güvenliğini doğrudan ilgilendiren bir durum olduğunu vurguladı. Şirket yetkilileri, şebeke unsurlarına zarar veren kişiler hakkında ilgili merciler nezdinde hukuki süreç başlatıldığını bildirdi. Vatandaşlara da çağrıda bulunan Dicle Elektrik, elektrik panoları ve diğer şebeke ekipmanlarına yalnızca yetkili ekiplerin müdahale etmesi gerektiğinin altını çizdi. Şirket, şebeke üzerinde şüpheli veya yetkisiz bir müdahale fark edilmesi halinde durumun gecikmeden Dicle Elektrik'e bildirilmesini istedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Asayiş Haberleri

Tümü

Şanlıurfa'da belediye başkanına soruşturma izni

7 belediye başkanı ile 74 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verildi. İlgili kişi ve...

29 dakika önce

Şarkıcı Nevzat Doğansoy hayatını kaybetti

Nev sahne ismiyle bilinen Nevzat Doğansoy, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

1 saat önce

Bagaja konularak kaçırılmıştı: Gerçek ortaya çıktı!

Adana’da bir adamın zorla otomobilin bagajına konularak kaçırıldığı olayın detayları ortaya...

3 saat önce

Şanlıurfa’da feci kaza: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

Şanlıurfa'da otomobil ile motosiklet çarpıştı.Meydana gelen kazada sürücü ağır yaralandı.

4 saat önce

Feci kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Çankırı'da mantar toplamak için gittikleri yayladan dönen 5 kişinin bulunduğu otomobil uçuruma...

5 saat önce

Astor Enerji’den kamuoyu açıklaması

Astor Enerji A.Ş. (ASTOR), 23 Ekim 2026 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı...

5 saat önce

Fon soruşturmasında 5 milyar liralık iade! Geçgel...

Türkiye genelinde çok sayıda yatırımcıyı etkileyen fon soruşturmasında Astor Enerji'nin ana...

5 saat önce

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 3 kişi tutuklandı

Şanlıurfa’da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda vatandaşları dolandıran 3 şahıs...

6 saat önce

Şanlıurfaspor eski başkan yardımcısı bir şahsı darp etti

Şanlıurfa spor eski Başkan Yardımcılarından T.B.’nin bir şahsı darp etmesi üzerine büyüyen...

6 saat önce

Evinin terasında ölü bulundu!

Adana'da bir kişi, ikamet ettiği evin teras kısmında asılı halde bulundu.

20 saat önce

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: Yaralı var!

Adıyaman'da motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu trafik kazası meydana geldi.

22 saat önce

Urfa’da bir kavga daha: Yaralılar var!

Şanlıurfa’da akraba aileler arasında çıkan tartışma, kısa sürede büyüyerek taşların ve sopaların...

23 saat önce